Kentimiz İzmir Derneği'nden 2 AB Projesi Birden

Kentimiz İzmir Derneği'nden 2 AB Projesi Birden

Kentimiz İzmir Derneği'nin (İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği) Avrupa Birliği tarafından açılan fonlara sunduğu 2 projesi ön değerlendirme aşamasını geçti. 

Türkiye - AB Sivil Toplum Diyaloğu ve Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II Hibe Programları için yapılan konsept not başvuruları, AB'nin Türkiye'deki uygulayıcı kurumu olan Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından onaylandı. Projelerin detaylı başvuru dosyaları hazırlanarak ana başvuru tamamlacak.

Projelerde Ortak Amaç Kültürel Mirasın Korunması

İzmir'de kültürel mirasın korunması üzerine çalışmalar yürüten dernek, hazırladığı projelerde de bu konu üzerine çalışmalar yürütecek. Türkiye - AB Sivil Toplum Diyaloğu programı kapsamında sunulan projede amaç kültürel miras ve koruma konularında STK’ların kapasitelerini artırmak, sürdürülebilir işbirliği platformu oluşturmak, karar alma süreçlerine katılımlarını sağlamak ve aktif katılımcılığı desteklemek olarak belirlendi. Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II proje başvurusunda ise ağırlıklı olarak İzmir Tarihi Kent Merkezi'nde yürütülecek yenilikçi çalışmalarla bu bölgede farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. İtalya ve Yunanistan'dan da ortakların olduğu proje kapsamında uluslararası işbirlikleri yapılarak, iyi örneklerin İzmir'de de uygulanması sağlanacak.
 
İzmir'e 1 Milyon 900 Bin TL'lik Katkı

Daha önce de çeşitli AB projeleri yürüten Kentimiz İzmir Derneği bu 2 yeni projeyle İzmir'e toplamda yaklaşık 1 milyon 900 bin TL'lik katkı sağlamış olacak. Geçtiğimiz yıl İzmir Musevi Vakfı ile ortak olarak başvurulan ve Ağustos ayında faaliyetlerin başlayacağı Sivil Toplum Ağlar ve Platformlar Destekleme programına sunulan projenin bütçesi 525.000 euro idi. Bu projelerle birlikte toplamda 6 milyon 200 bin TL'lik fon İzmir'in kültürel anlamda kalkınmasına destek olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.