Kentin kapısına 20 kesilmiş kafa astılar!

Kentin kapısına 20 kesilmiş kafa astılar!

Korkunç iddia!

BBC Türkçe'nin haberine göre yurttaş gazetecilerin kurduğu Sound and Picture (Ses ve Resim) isimli grup terör örgütünün sivillere ve askerlere şehri terk etmemeleri konusunda gözdağı vermek için Musul kent kapısına 20 kesilmiş kafa astığını iddia etti.

Yine gelen haberlere göre, DEAŞ pazar günü ev baskınları yaparak kent sakinlerinin dışarıyla iletişimlerini kesmek için cep telefonlarına el koydu.

İddialar henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı doğrulanmadı ancak Musul'un çevresindeki yerleşim yerlerinden kaçmayı başaran kişilerin anlattıkları birbirleriyle örtüşüyor.

'DEAŞLILAR ÇÖLE VE SURİYE'YE KAÇTI'

Musul'da yaşayan vatandaşlardan olan Ahmed, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deki El Ghad radyo kanalına yaptığı açıklamalarında, DEAŞ militanlarının şehirden kaçmakta olduğunu ifade etti.

"Şehrin sokaklarında DEAŞ ile ilişkili insanların sayısı önemli ölçüde azaldı. Bazıları Suriye'ye gitti, bazıları ise Musul'un batısındaki çöle kaçtı" Ahmed'inanlattıklarına göre kentte DEAŞ'lıların kullandığı araba sayısı da azaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.