‘Kentsel Dönüşüme Siyasi Gözle Bakıyorlar’

‘Kentsel Dönüşüme Siyasi Gözle Bakıyorlar’

Karabağlar ‘da Kentsel Dönüşüm Tartışmasına AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca da katıldı.

Karabağlar’da kentsel dönüşümün yıllardır açılan davalar yüzünden yapılamadığını belirten AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, “Kentsel dönüşüme vatandaş endeksli, vatandaşı düşünerek değil, siyasi bakıyorlar” dedi. 

Başkan Doğruca’nın yaptığı açıklama:

 ‘Başkan dâhil edilmedim diyor, hem bakanlıkta geziyor’

“Son meclis toplantısında Başkan Selvitopu, kendisinin kentsel dönüşümle ilgili yapılan çalışmaları dâhil edilmediğini beyan etti, aynı gün AK Parti İzmir Milletvekilimiz Necip Nasır’a, kendisine bakan yardımcısından randevu aldığı ve görüştüğü için teşekkür etti. Ve 2017 yılında da tekrardan Necip Kalkan aracılığıyla görüştü, bakan geldiğinde burada da görüşmeler yaptı.

‘Davalar açarak kentsel dönüşümü geciktirdiler’

Buradaki kentsel dönüşüme ortak edilmesini söylüyor ama zaten belediye ile ortak hareket ederek yapılıyorken, bunun için uzlaşma komisyonları kurulmuşken, bir anda kendi meclis üyeleriyle vatandaşlara eksik bilgiler vererek, burada kentsel dönüşümün yanlış yapıldığını söyleyerek dava açmalarını kendileri istediler ve ayrıca kendileri de dava açtılar. Kentsel dönüşümü geciktirdiler.

Karabağlar ‘da kentsel dönüşümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor ama Türkiye’de bir ilk uygulamayı hayata geçirerek, vatandaşa deniliyor ki, ister kendi yap, yapacak firma bul, anlaş yap, ister TOKİ ile anlaşarak yap.

‘Vatandaş kentsel dönüşüm mağduru yapılamaz’

Yeşil alan azlığından dolayı projeye itiraz ediliyor. Oysaki Poligon’daki alanın Karabağlar’a Millet Bahçesi olarak katılmasıyla,  ilçemiz için yeşil alan anlamında zengin bir ilçe olacak. Bir de diyorlar ki, 2.4 emsal olmasın 2 olsun. Bu vatandaşı mağdur eder. İnsanlar kentsel dönüşüme evlerine verdiklerinde, karşılığında daha küçük bir yer almak istemez. Bu kentsel döşümün önünü tıkar.

‘Olaya siyasi gözle bakıyorlar’

Sayın başkan, Karabağlar ‘da ayrıcalıklı hizmetler verdiği bölgelerde bile yeterince yeşil alan yaratamamışken,  burada yeşil alan savunucusu olması tezatlıktır. Kaldı ki, olay yeşil alan, emsal değer değil. Olay tamamen siyasi refleks.  Vatandaşı düşünerek değil, siyaseten ne kaybedeceklerini, ne kazanacaklarını düşünerek hareket ediyorlar. Olaya vatandaşların gözüyle değil,  siyasi olarak bakıyorlar. Sonuçta yıllardır bekleyen kentsel dönüşüm var ve yıllardır bekleyen Karabağlar var. Kentsel dönüşüm, Karabağlar ’da sadece mimarı açıdan değil, kültürel,  sosyal ve ekonomik açıdan da büyük gelişime neden olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum