Kepek ve saç derisi kaşıntısına en etkili yöntem!

Kepek ve saç derisi kaşıntısına en etkili yöntem!

Kepek ve saç derisi kaşıntısından şikayet edenler bu tarife bayılacaklar...

Kaşıntılı bir saç derisine sahip olmak, çoğumuzun zaman zaman yaşadığı oldukça rahatsız edici bir duygudur. Kaşıntılı bir kafa derisine sıklıkla kepek eşlik edebilir ve bu durumu tetikleyebilecek birçok neden vardır.

Psoriasis, egzama, mantar enfeksiyonu, diyabet, dermatit ve kuru ciltler sadece birkaç nedendir. Kaşıntılı bir kafa derisi varsa, panik yapmayın: Bu sinir bozucu problemden kurtulmanıza yardımcı olabilecek doğal ilaçları deneyin.
Günlük şampuan, saç kremi ve diğer saç ürünleri kullanımı kalıntı birikmesine neden olur. Elma sirkesinde bulunan asetik asit (ACV) kalıntı ile mücadele ederken, antibakteriyel ve antifungal özellikleri cildin sağlıklı ve temiz olmasını sağlar.

1 bardak sıcak su ile 2-4 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırın. Saçınızı yıkadıktan sonra bu karışımla saç diplerinize masaj yapın. Birkaç dakika bekletin ve durulayın.

Muz ve avokado
 
2 muz ve 1 avokadoyu karıştırın ve karışımı kafa derisine sürün. 30 dakika bekletin, sonra suyla durulayın. Kafa derisini iyileştirirken saçınızın uzamansını sağlar ve daha parlak hale getirir.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, kaşıntılı bir kafa derisi problemiyle savaşabilen başka bir doğal nemlendiricidir. Hindistan cevizi yağını hafifçe ısıtın, saçınıza uygulayın ve haftada iki kez saçın üzerine uygulayın. Yağ, tahriş olmuş bir saç derisini yatıştırır ve saçınızı besler.

Ham bal

Ham bal, güçlü antimikrobiyal özelliklere ve iltihaplı cildi yatıştırmaya yarayan B2 ve B5 vitaminlerine sahip bir başka doğal üründür. 1 parça ılık su ile 9 parça çiğ balı karıştırın. Saçınızı yıkayın ve hala nemliyken maskeyi 2-3 dakika boyunca kafa derisine masaj yapın. Kafanızı bir havluya sarın ve maskeyi suyla yıkayana kadar 3 saat bekletin.

Aloe vera

Kuru cilt, saç derisinin kaşınmasına neden olabilecek faktörlerden biridir. Aloe vera, doğal bir nemlendirici olarak hareket eder ve antimikrobiyal ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Kafa derisine aloe veradan gelen jeli sürün ve 20 dakika bekletin ılık su ile yıkayın. Sonuçları görene kadar haftada iki kez deneyin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.