Kerem Ali Sürekli, “Hizmetin sınırı yok...”

Kerem Ali Sürekli, “Hizmetin sınırı yok...”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Bergama’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdikten sonra, Kınık’ta bölge ilçe başkanları ve belediye başkanları ile toplantı yaptı. 

Bergama’ya büyük bir sağlık kompleksi yapılacağı müjdesi veren Başkan Sürekli; Diş Sağlığı, Aile ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi için 14 Nisan’da ihaleye çıkılacağını duyurdu.  Bergama’da Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcileri ile bir araya gelen ve Arasta Çarşısı’nda esnafı ziyaret eden Sürekli’nin bir diğer gündemi ise esnaf sanatkârlardı.

unnamed-(33).jpg

Bergama’ya müjde ile gitti…

Bergama ziyaretlerinde önemli mesajlar veren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ilçenin en büyük ihtiyaçlarından olan sağlık hizmetlerinin büyük bir projeyle karşılanacağını söyledi. Sürekli; “Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanda yapılması planlanan Sağlık Kompleksi için 14 Nisan’da ihaleye çıkılacak. Kısa sürede tamamlanacak olan kompleks, 20 ünitelik Diş Sağlığı Merkezi’ni, Aile Sağlığı ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerini içinde barındıracak. Çevre düzenlemeleri ile birlikte ele alınacak 4.394 metrekarelik alanda hata geçirilecek olan kompleks, Bergamalı hemşerilerimiz için büyük bir eksiği kapatmış olacak. İlçemizde her alanda yaşanan hizmet atılımını herkes görüyor. En temel ihtiyaçların karşılanmasından, ilçeyi ve bölgeyi geliştirecek pek çok yatırıma kadar hummalı bir çalışma söz konusu. Bu, Bergama’nın hakkıydı. Bu hakkını, halkımıza teslim ediyor olmaktan bahtiyarız. Hizmette sınır tanımıyoruz ve herkes farkı görüyor.” diye konuştu.

unnamed-(32).jpg

Esnafa desteğimiz hiç sözde kalmadı…

Esnaf sanatkârları her zaman ekonominin ve toplumun temel yapı taşı olarak gördüklerini ve desteklerini hiç sözde bırakmadıklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Arasta Çarşısı’ndaki işyerlerini ziyaretinde önemli mesajlar verdi. Başkan Sürekli; “Yapacağız dediğimiz her şeyi yaptık, yapıyoruz. Bizim sözlerimiz, kimilerininki gibi sözde vaatlere hiçbir zaman sıkışıp kalmadı. Hele ki; esnaf ve sanatkarımıza… Onlar, her zaman baş tacıydı. Çünkü iyi biliyoruz ki; onların üretimi, vatan sevgisi ve devletine sadakati ile ortaya koyduğu değerler bu ülkeyi ayakta tutuyor.” dedi. Salgın sürecinde de esnafın yanında olduklarını belirten Sürekli; “Esnafımız, gelir kaybı desteği ile 3 ayı kapsayan, 3.000 TL’lik hibe desteğimizden yararlanmaya devam ediyor.  Gelir kaybı desteğine ek olarak iş yerinin kira olması halinde, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 TL üç aylık toplamda 2 bin 250 TL;  diğer yerlerde aylık 500 TL, toplamda 1500 TL de kira desteği verilmeye başlandı. İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda ise iş yeri kira tutarı kadar kira desteği veriliyor. Başvuru süreleri de Mart ayına kadar uzatıldı.  Lokanta ve restoran işleten esnafımızın da zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz. Onlar da cirolarına ve kayıp oranlarına göre 2.000TL’den 40.000 TL’ye kadar karşılıksız desteklerden yararlanabilecek. KOSGEB’den 100.000 TL’ye kadar sıfır faizsiz, 36 ay vade, 1 yıl geri ödemesiz kredi imkanı; kısa çalışma ödeneği ile ücretsiz izin maaş ödeneği; SGK pirim ödemelerinde, borç ve kredi erteleme gibi daha önce hükümetimizin açıkladığı çok sayıda yardımlarla, esnafımızın yanında yer aldık. En kısa sürede bu badireyi atlatarak yine esnafımızla, sanatkarımızla omuz omuza ayağa kalkacak ve yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.