Kerem Ali Sürekli, koku sorununa dikkat çekti!

Kerem Ali Sürekli, koku sorununa dikkat çekti!

Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’deki koku sorununa dikkat çekerek, “Pandemi bitti maskemizi çıkartamıyoruz” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’deki koku sorunu ile ilgili hareke geçti. Bayraklı’daki Manda ayı’nda basın ile bir araya gelen AK Partili Sürekli, kokudan herkesin rahatsız olduğunu ve pandeminin bitmesine rağmen maskeleri hala çıkaramadıklarına dikkat çekti.

a8e44d49-732f-4178-89d1-095f4ca66e99.jpg

“Her sene yanlış uygulamalar yapılıyor”

Körfezin durumu içler acısı olduğuna dikkat çeken Sürekli, “Bu sorunun sebepleri belli. Hep aynı noktadayız ve istikrarlı olarak devam ediyoruz. İlk olarak buradaki dereler körfezi kirletiyor, bunun için gerekli çalışmalar yapılmamakla beraber her sene yanlış uygulamalar yapılıyor. Büyük Kanal Projesi yetersiz bir proje, bunun rehabilite edilmesi gerekiyor. Bizim yaptığımız bazı açıklamalardan sonra projenin ihalesi ile ilgili gelişmeler oldu” diye konuştu.

fef8cee7-d73d-40a2-afce-c96610576c5b.jpg

“Bu sorunlar çözülmeden körfez temizlenmez”

Sürekli, İzmir’in bir diğer sorunu yağmur suyu ve kanalizasyonların bir arada olması olduğunun altını çizerek, şunları söyledi;

“Bu da taşkınlara sebebiyet veriyor hem de koku problemi oluyor. Yağmur suyu ve kanalizasyon kanallarının ayrılması lazım. Bu sorunlar çözülmeden körfez temizlenmez. Bizim bu açıklamalarımızdan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ne yaptı? CHP’liler ne dediler. İlk önce körfezdeki koku sorunu ve körfezde yüzme açıklamalarından sonra soluğu Gediz’de alarak algı operasyonu yaptılar. Dediler ki İzmir Körfezi’ni Gediz kirletiyor. Körfezi Gediz kirletmiyor, Gediz körfezin içine akıyor. Ve bilimsel olarak Gediz’in körfezi kirletmesi mümkün değil. Ama algı operasyonu yapıldı, 1 ay oyalandılar. Şimdi yavaş yavaş doğruyu bulmaya başladılar. Büyük Kanal Projesi’nin ihale sürecini yavaş yavaş hızlandırdılar.”

cbf9354f-7469-4f62-9252-d124bc58c152.jpg

“Yine bizim tespitimize geldiniz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, ‘Körfez’in kirliliğine neden olan yağmur suyu ve kanalizasyon kanallarının ayrı olmaması’ olduğu ile ilgili açıklamalarına ‘günaydın’ diyerek tepki gösteren Sürekli, “Aylar yıllar sonra bizim tespitimize geldiniz. Hani Gediz kirletiyordu? Dönem sonunda körfezde yüzeceğiz diyor, yüzemez. Diğer vaatleri gibi de bu vaadinin de bol olduğunu ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Sürekli, Soyer’in yaptığı çalışmalar ile ilgili yaptığı ‘İzmir’e cemreler düşecek dediler, İzmir yerel hizmetler konusunda küme düştü’ açıklamalarını hatırlatarak, “Koku sorunu artık hat safhada, eskiden Mavişehir, Çiğli, Güzelyalı etkileniyordu şimdi ise İzmir’in her yerinde koku hakim. Biz bu sorunlar ile ilgili çok açıklamalar yaptık. Bilimsel yönden yanlış yapıyorlar biz onlara doğrusunu anlattık” açıklamasını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.