KESİAD Başkanı Kaynak'tan Kadın cinayetleri açıklaması!

KESİAD Başkanı Kaynak'tan Kadın cinayetleri açıklaması!

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak, Pınar Gültekin’in vahşice katledilmesinin ardından açıklama yaptı. 

Her cinayetle birlikte toplumsal çözülmelerin derinliğinin hissedildiğini ifade eden Kaynak, Türkiye’de önceliğin insan haklarına verilmesi gerektiğini vurguladı. 

Kadınların ikinci sınıf insan muamelesine maruz kaldığını ifade eden Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak, kadın cinayetlerinin son dönemde arttığını dile getirdi. Toplumsal ilerlemenin sağlanması ancak kadın erkek fırsat eşitliğiyle sağlanabileceğini vurgulayan Kaynak, “Kadın cinayetlerini her duyduğumuzda artık bu son olsun diye umut ediyoruz. Ne Özgecan sondu ne Pınar Gültekin son olacak. Her kadın cinayetiyle birlikte toplumsal çözülmelerin fazla olduğunu görüyor ve hissediyoruz. Geçtiğimiz yıllara baktığımız zaman kadın cinayetlerinin artış eğiliminde olduğunu görüyoruz. Kadın cinayetlerinin ne demek olduğunu hala farkına varamadık. Türkiye’de kadın cinayetleri hem artış eğiliminde hem de giderek vahşileşmektedir. Despot yaşam tarzını benimsemiş insanların, kendi zevk ve sefaları için kadınlarımızın canına kıyması kabul edilebilecek bir olgu değildir. Kadın cinayetlerinin fazla olduğu bir ülkede öncelik insan haklarının olması lazım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.