KESİAD’dan elektrik kesintisi açıklaması

KESİAD’dan elektrik kesintisi açıklaması

İran doğal gazının arzında yaşanan sorun nedeniyle önce BOTAŞ tarafından doğalgaz kullanımının yüzde 60 ile sınırlandırılması ardından KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran doğal gazının arzında yaşanan sorun nedeniyle önce BOTAŞ tarafından doğalgaz kullanımının yüzde 60 ile sınırlandırılması ardından TEİAŞ tarafından organize sanayi bölgelerinde 3 günlük kesinti yapılacağının duyurulmasına ilişkin değerlendirme yapan Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak, üretimin ve ihracatın arttığı bir dönemde yaşanan elektrik kesintilerinin ekonomiye ve sanayiciye maliyetinin çok ağır olacağını söyledi.

secil-beydemir-kaynak-2.jpg

1 günlük kesinti 15 günlük zarara yol açar

Bütün sanayi tesislerinin jenaratör kullanma imkanının olmadığını, bazı sektörlerde sanayideki 1 günlük duruşun 15 güne bedel olduğunu vurgulayan Kaynak, “OSB’lerimizde 7 gün 24 saat üretim yapmak zorunda olan fabrikalarımız bulunuyor. Ülkemizin diğer OSB’leri gibi Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde de Türkiye’nin önde gelen kimya, kağıt, makine ve içecek tesisleri yer alıyor.

Fabrikalarımızda üretimin durması tedarik zincirinin bozulmasına neden olacak. Bunun sonucunda da artan üretim maliyetleri tüketiciye yansıyacaktır. Ülke üretiminin 3 gün süreyle durdurulması ekonomimiz açısından çok tehlikeli sonuçlar doğuracaktır. Bu konuda yetkili makamların farklı çözüm önerileri ile bu krizi yönetmelerini ve kesinti kararından vazgeçmelerini bekliyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.