KESİAD’dan üç tır yardım

KESİAD’dan üç tır yardım

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem için üç tır yardım topladı.

KESİAD, depremzedelere üç tır dolusu yardım topladı. KESİAD üyelerinin katılım gösterdiği yardımda su, ekmek, çocuk maması, hijyen seti, konserve yiyecek ve kıyafet bulunurken, tüm yardımlar İzmir Büyükşehir Belediyesi Umut Hareketi Yardım Kampanyası’na teslim edildi.

14.jpeg

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, çok büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, toplum olarak ancak imece usulü yöntemlerle ayağa kalkabileceklerini söyledi. Bu anlayışla hareket ettiklerini ve üç tır dolusu yardım ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kampanyasına katılım gösterdiklerini anlatan Günel, “Genelde bu tarz yardımları hiç duyurmadan yapmayı tercih ediyoruz. Ancak böylesi bir felaket karşısında her kurum ve kuruluşa örnek olmak, yardım yarışına girmek, sahada büyük zorluklar yaşayan depremzedelerin lehine bir durum. O sebeple bu yaptığımız desteğin görünür olmasını istedik. Yardım ve desteklerimiz sürecek, zira bu süreç son derece uzun bir süreç olacak. Bu yaraların sarılması için sürekli olarak bu bölgeye destek ve yardımların ulaştırılması gerekiyor” dedi.

12.jpeg

“KENTLERİMİZİ DEPREM DAYANIKLI HALE GETİRMEMİZ GEREKİYOR”

İzmir için de bir deprem riski olduğunu hatırlatan Günel, “Bu depremin benzerini İzmir ya da İstanbul’da da yaşayabileceğimizi bilim insanları devamlı söylüyor. Henüz bu felaketle karşılaşmamış deprem bölgesinde bulunan kentler hızla deprem dayanıklı kentler haline getirilmeli. Bu konuda hızla merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin eşgüdüm ile depremi öncelikli hale getirip çalışması gerekiyor. STK’lar olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.