Kestane Festivali Ödemiş'te başlıyor!

Kestane Festivali Ödemiş'te başlıyor!

Kestane Festivali için İzmir’de kestane kebap ikramı Ödemiş Belediyesi tarafından yapıldı

Türkiye’nin kestane üretimindeki önemli merkezlerinden biri olan Ödemiş’te üretimin kalbinin attığı Bozdağlar ve Aydın Dağları eteklerindeki mahalleler kestane festivaline hazırlanıyor. Ödemiş Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 2 Kasım Cumartesi günü 16.00’da Aydın Dağları eteklerindeki Bıçakçı Mahallesi’nde, 3 Kasım Pazar günü 13.00’da Bozdağlar eteklerindeki Kemer Mahallesi’nde düzenlenecek Kestane Festivali ile Ödemiş lezzet ve eğlence dolu bir hafta sonu yaşayacak. Eşsiz lezzetteki kestanenin yanı sıra müzik şöleninin de sunulacağı festival için Alsancak’ta Ödemiş Belediyesi tarafından tanıtım düzenlendi. 

odem-festival-(5).jpg

Kıbrıs Şehitleri’nde tanıtım düzenlendi

Kentin kalbi konumundaki Kıbrıs Şehitler Caddesi girişinde kurulan stantta vatandaşlara kestane kebap ikramı yapıldı. Sarp arazideki bahçelerde son derece zahmetli bir hasadın sonucunda elde edilen Ödemiş kestanesinin kebaba dönüştürüldüğü ızgaranın önünde uzun kuyruklar oluşurken vatandaşlar festivale davet edildi.

Başkan Eriş'ten çağrı

Vatandaşlara kestane kebap ikram edip davette bulunan Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Kestanenin en kalitelisinin yetiştiği Bozdağlar ve Aydın Dağları'nda üreticimizin heyecanına festivalle ortak olacağız. Aydın Dağları'nda başlayıp Bozdağlar'da son bulacak kestane festivalimizle ilgili İzmirli hemşehrilerimizi bilgilendirmek ve bu eşsiz lezzetin kaynağına davet etmek üzere Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde ikramda bulunduk. Büyük ilgi gördü. Hafta sonu da festivalimize güzel bir katılım bekliyoruz. Bugünkü ikramda bizleri yalnız bırakmayıp destek veren hemşehri derneklerimize de teşekkür ederiz. Hafta sonu Bıçakçı ve Kemer'de buluşalım" dedi. 

Lezzet ve müzik şöleni

2 Kasım Cumartesi günü 16.00’da Bıçakçı Mahallesi’nde Bıçakçı Yörük Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ozanı Uşaklı Turan Şahin ve mahalli sanatçı Kemal Özgün’ün yanı sıra halkoyunu gösterileriyle bereketin güzelliği paylaşılacak. 3 Kasım Pazar günü 13.00’da Kemer Mahallesi’nde de İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası festival katılımcılarına müzik ziyafeti çekecek. Festival boyunca katılımcılara kestane ile hazırlanan lezzetler ikram edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.