Kestanepazarı Teknofest'e damga vurdu

Kestanepazarı Teknofest'e damga vurdu

Teknofest’e Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ve Kur’an Kursları’nda yetişen öğrenciler damga vurdu. 

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencileri Asım Yaşar ve Abdullah Tosun, Teknofest Robotik Yarışmaları Tasarla Çalıştır kategorisinde Türkiye İkincisi olarak Kestanepazarı’nın ve İzmir’in gururu oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere Türkiye'nin millî teknoloji hamlesinde önemli rol oynayan Aselsan, Baykar, İGA, İsbak, Roketsan, TAI, Türk Hava Yolları (THY), TÜBİTAK ve TÜRKSAT gibi kurumların desteklediği Teknofest İstanbul 17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalananı’nda gerçekleştirildi.

asim-yasar-ziya-selcuk-abdullah-tosun.jpg

122 FARKLI ÜLKEDEN 50 BİN YARIŞMACI

Dünyanın ikinci en büyük havacılık festivali olma özelliğini de taşıyan Teknofest İstanbul’a, 19 farklı kategoride, Türkiye’nin 81 ilinden ve 122 farklı ülkeden, 17 bin 773 farklı proje başvurusu yapıldı. Toplamda 2 binden fazla takımın ve 50 bin yarışmacının finalist olmaya hak kazandığı Teknofest Finallerinde yarıştı.

KESTANEPAZARI’NDA YETİŞİP İZMİR’İ TEMSİL ETTİLER

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Eğitim Kampüsü’nde yar alan İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi Robotik Takımı, Robotik Yarışmaları Tasarla Çalıştır kategorisinde İzmir’i temsil etti. Elektrik Öğretmeni Oktay Topbaşoğlu danışmanlığında, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi STEM ve Robotik Kodlama Sınıfları ile Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’ndeki Robotik Kodlama Sınıfı’nda eğitim gören Asım Yaşar ve Abdullah Tosun, yaptıkları proje ile Türkiye ikincisi oldu. Gösterdikleri başarı ile İzmir AİHL Robotik Takımı, Kestanepazarı’nın ve İzmir’in haklı gururu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.