Kestanepazarı’nda hafızlar için tören yapıldı!

Kestanepazarı’nda hafızlar için tören yapıldı!

Kestanepazarı Hafızlık Merasiminde İzmir’in İslam Yurdu Olduğu Vurgulandı

Karabağlar, Konak ve Aliağa Müftülüklerine bağlı olarak eğitim veren Kestanepazarı Kur'an Kursları'nda eğitim gören 85 Hafız Hisar Camii'nde yapılan tören ile icazet aldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir İl Müftüsü Salih Sezik'in katıldığı program ile ilgili haber ve fotoğrafları ekte bilginize sunar iyi çalışmalar dilerim.
9.jpg
Kestanepazarı Hafızlık Merasiminde İzmir’in İslam Yurdu Olduğu Vurgulandı

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından himaye edilen Karabağlar, Konak ve Aliağa’da bulunan 3 Kur’an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 85 öğrenci yapılan merasim ile icazet aldı. Merasimde söz alan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 1081 yılından beri Çaka Bey’in İzmir’inin İslam Beldesi olduğunu ve ebediyen İslam Beldesi olarak kalacağını bunun ispatının da hafız talebeler olduğunu dile getirdi.

Reissü’l Kurra Vekili Ramazan Pakdil Hocaefendi’nin riyasetinde gerçekleşen törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Ayasofya-i Kebir Camii Uzman İmam Hatibi Kurra Hafız Ferruh Muştuer, Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Hafız Adem Kemaneci, Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Dünya İkincisi Hafız Enes Kaput, hafız öğrencilerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

AÇILIŞ KUR’AN-I KERİM’İ TÜRKİYE İKİNCİSİNDEN

Kestanepazarı 2021 Yılı Hafızlık Merasimi İzmir Hisar Camii’nde gerçekleşti. Hafızlık Merasimi açılış Kur’an-ı Kerim’ini Kestanepazarı Öğrencisi Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye İkincisi Hafız Ömer Baydar okudu.

“İZMİR HAFIZLARIYLA GÜZEL”

Kestanepazarı ailesi olarak, yüzlerce yıllık tarihinde sadece 1945’ten günümüze resmi olarak, 6 binden fazla hafızın yetişmesine vesile olan bir kurum olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, “Kestanepazarı Ailesi olarak, dün olduğu gibi bugün ve yarın da her zaman, “Ümmetin en şereflileri hafızlardır” Hadis-i Şerifi’nde övgüye mazhar olan yavrularımızın yanında yer almaya devam edeceğiz. Bizler inanıyoruz ki İzmir hafızlarıyla güzel” dedi.

7-001.jpg

“GÜZEL İZMİRİMİZİ RABBİMİN RAHMETİ KUŞATMIŞTIR”

İzmir İl Müftülüğü olarak Hisar Camii’nde kısa bir süre önce Hafızlık Türkiye Finalini ve ardından Ödemiş’te Hafızlık Merasimi gerçekleştirdiklerini dile getiren İzmir İL Müftüsü Salih Sezik, “Bugün burada birbirinden kıymetli 85 hafızımızın hafızlık icazet merasiminde rabbim bizleri buluşturdu. Ben bu yavrularımızın her birinin alınlarından öpüyorum. Onları yetiştiren anne ve babaları ile hocalarına da çok teşekkür ediyorum. Allah Resulu buyuruyor ki ‘Eğer ki bir toplulukta Allah’ın kelamı Kur’an okunursa oraya huzur iner, melekler kanatlarını açarlar. Allah’ın rahmeti orayı kuşatır.’ Ben bugün inanıyorum ki güzel İzmirimizi Rabbimin rahmeti kuşatmıştır.” şeklinde konuştu.

“HAFIZ YAVRULARIMIZ YAŞANTI İLE TEBLİĞİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YAŞATACAKTIR”

Hafızlığın çok meşakkatli ve önemli bir mertebe olduğunu dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, ilk olarak evlatlarına hafızlığın önemini anlatarak, çocuklarını teşvik edip destekleyip hafız olarak yetişmelerini sağladıkların için hafız öğrencilerin anne babalarına teşekkür etti. İkinci olarak, hafız olduktan sonra kendilerini hafız yetiştirmeye vakfeden hafızlık hocalarına da teşekkür eden Dağ, son olarak da öğrencilerin iaşe ve ibadeleri için çalışan, öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında görev alan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’ne teşekkür etti.

Kestanepazarı Kursları’ndan resmi olarak bugüne kadar 6 binden fazla hafız yetiştirildiğini de hatırlatan Dağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben biliyorum ki bu kurumlardan hafız olamamış, ama Kur’an eğitimini tamamlamış 10 binlerce de ilim adamı yetişti. Ege Bölgesinin bu ihtiyacını uzun yıllardır gideren bu kuruma huzurlarınızda bir kez daha ayrıca teşekkür ederim. Bu genç yaşta hafız olan yavrularımız inşallah bundan sonrada bu Kur’an-ı aynı şekilde yaşayıp etraflarına da yaşatarak, hâl ile tebliğ, yaşantı ile tebliği en güzel şekilde yaşatacaktır. Rabbim kendilerinden razı olsun ve sayılarını artırsın. İzmir Hafızları İle Güzel.”

8.jpg

“1081 YILINDAN BERİ ÇAKABEY’İN İZMİR’İ İSLAM YURDUDUR”

Hafız talebelerin Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından kürsüye gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Şu ana kadar sözlerin en güzeli Allah’ın Kelamı Kur’an-ı Kerim söylendi. Bu andan sonra burada söylenecek sözlerimizin hepsi zayi olacaktır. Ancak söyleyeceklerimi içinizden duygularını tercüme etmek isteyen bir kardeşinizin kırık dökük hissiyatı olarak kabul ediniz lütfen” dedi. Bugün burada efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) vahyin inmesi ile başlayan hafızlık geleneğinin sürdürüldüğünü gördük diyen Vali Köşger, sözlerine şöyle devam etti:

“O Kur’an Efendimiz Hz. Muhammed’e indirilip satırlara yazılmadan önce gönüllere yazılmıştır. Bir hayat nizamı olarak yaşanmaya başlanmıştır. O geleneğin devamı olarak burada bulunan hafız yavrularımız 1081 yılından bugüne İslam beldesi olan Çakabey’in İzmir’inde, başka bir hesabı olanlara, bu Kur’an ile tekbir ile ezan ile gür bir sesle bu toprakların ebediyen İslam yurdu olduğunu ve olacağını bir kez daha vurgulamıştır.”

1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.