Kestanepazarı’ndan Dev Yatırım

Kestanepazarı’ndan Dev Yatırım

Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı’nın Bayraklı ilçesindeki arazisi üzerinde yapılacak olan Kestanepazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin inşaat çalışmaları başladı.

Yakın zamanda temel atma töreni yapılacak olan binanın hafriyat işlemleri tamamlandı. Temel alanında incelemelerde bulunan Milli Kültür Ve Ahlaka Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyd Dayhan, vakıf olarak milli değerlere sahip çıkan, aydın bir gelecek nesil yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Burada yapılan okulumuzda himaye edeceğimiz yavrularımızın yurt binasını yapabilmek için 2 milyon TL’ye daha ihtiyacımız var. Bu miktarın da Kestanepazarı gönüllüleri tarafından karşılanacağına inancım tam” dedi.


DEV EĞİTİM KAMPÜSÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
 

Bakanlar Kurulu Kararı ile 1979 yılından beri Kamu Yararına Çalışan Vakıf statüsünde yer alan Milli Kültür Ve Ahlaka Hizmet Vakfı’nın milli değerlerine sahip çıkan, çalışkan ve başarılı bir nesil yetiştirmek için yaptığı eğitim çalışmaları artarak devam ediyor.


Hatay semtinde içerisinde; 1 Kur’an Kursu, İmam Hatip Ortaokulu, biri sınavla öğrenci alan liseler arasında yer alan 2 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1 meslek yüksekokulu ve fakülteyle, 600 öğrenci kapasiteli yurtları bulunan Kestanepazarı Eğitim Kampüsü’ne ev sahipliği yapan vakıf, Osmangazi Semti’nde de Kestanepazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yurdu projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.
 

YURT İNŞAATI İÇİN 2 MİLYON TL LAZIM
 

Sahip oldukları Eğitim Kampüsü’nde tamamen ücretsiz yatılı kalan yaklaşık 600 öğrencinin, tüm ihtiyaçlarını karşılayan Kestanepazarı camiası, himayesindeki öğrencilere yükseköğretimleri süresince de sahip çıkmaya devam ediyor. Bu bağlamda üniversite, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan 260 öğrenciye burs imkânı sağlayan vakfın, yurt dışında başta yabancı dil olmak üzere çeşitli branşlarda eğitim alan 7 öğrenciyi daha himaye ettiğini dile getiren Dayhan sözlerini şöyle tamamladı:


“Eğitim için yapacağımız her harcama, geleceğimiz için yapılacak en önemli yatırımdır. Vatanına, devletine bağlı, dinini doğru öğrenmiş Allah rızası için bilim yapan ilim adamları yetiştirmek için çıktığımız bu yolda, hiç şüphesiz ki bağışçılarımız en büyük destekçilerimizdir. Osmangazi semti ve çevresinde var olan ihtiyaca cevap verecek olan Kestanepazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temelini açtık. Okulumuzun inşaatı başta Valimiz Sayın Erol Ayyıldız ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi Beylerin büyük desteği ve çabası ile inşallah bu sene tamamlanacak. Projede ayrıca yatılı eğitim görecek olan öğrencilerin barınmaları için; Hatay’daki Kestanepazarı Eğitim Kampüsümüzde yer alan yurtlarımız gibi iaşe ve ibatesi tarafımızdan karşılanacak bir yurt yapılması da yer alıyor. Bu yurdu yapabilmemiz için 2 milyon TL’ye ihtiyacımız kaldı. Bugüne kadar, hayırsever kardeşlerimizin bağışları ile ortaokuldan üniversiteye kadar milli eğitim camiamıza ölmez eserler kazandıran ve yüzlerce ilim adamı yetiştiren Kestanepazarı camiası, hiç şüphesiz bu projeyi de yine gönüllülerimizin desteği ile tamamlayacaktır.”


ORTAOKULDAN FAKÜLTEYE KADAR BAĞIŞ YAPAN BİR VAKIF
 

Kurulduğu günden itibaren tüm kaynakları ile Milli Eğitim’e destek olmayı kendisine ilke edinen Milli Kültür Ve Ahlaka Hizmet Vakfı, Kestanepazarı İmam Hatip Ortaokulu, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi, sınavla öğrenci alacak liseler arasında olan Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi binalarının kullanım haklarını Milli Eğitim Bakanlığı’na, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Meslek Yüksek Okulu ile İlahiyat Fakültesi binalarının kullanım haklarını Dokuz Eylül Üniversitesi’ne protokol ile teslim etmiş bir vakıftır. Milli Kültür Ve Ahlaka Hizmet Vakfı ayrıca buradaki öğrencilerin büyük çoğunluğunun, iaşe ve ibatelerini ücretsiz olarak sağlamaya devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.