Khazar İbrahim, “EXPO’yu sizin için alacağız”

Khazar İbrahim, “EXPO’yu sizin için alacağız”

Bakü ile 2025 Expo'ya aday olan Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Konuk diplomat "Expo'yu sizin için kazanacağız" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Başkan Vekili Aydoğan'ın yanıtı "Bakü kazanırsa, EXPO'yu İzmir almış kadar sevineceğiz" oldu.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim,  Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı Dr. Asıf Kurban ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ile görüşen Büyükelçi İbrahim, Bakü’nün EXPO 2025’e aday olduğunu hatırlatarak, "İzmir’in EXPO konusundaki büyük deneyiminden yararlanmak istiyoruz. EXPO 2025’i sizin için alacağız" dedi. Bakü'nün İzmir’in kardeş kenti olduğunun altını çizen konuk Büyükelçi, "Bizim kökümüz, dilimiz, dinimiz ve aynı zamanda geleceğimiz bir. Ülkemiz yurt dışındaki en büyük yatırımını İzmir’de gerçekleştirdi. 50 milyar doların üzerinde bir yatırım söz konusu. Star Rafinerisi'nin 2018 yılında faaliyete geçmesini bekliyoruz. Bu özel açılış için geniş bir katılımla yeniden İzmir’de olacağız" şeklinde konuştu.


İzmir'in EXPO’ya iki kez aday olduğunu ve çok az bir oyla kaybettiğini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan da, “Eğer EXPO 2025’i Bakü alırsa, biz almış kadar sevineceğiz. Bakü muhteşem bir şehir. İki ülke arasındaki ilişkiler her zaman çok sıcak oldu. İzmir’de pek çok yerde Azerbaycan'la dostluğumuzu anımsatan park, anıt ve orman var” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.