Kıbrıs Gazisi, son yolculuğa uğurlandı!

Kıbrıs Gazisi, son yolculuğa uğurlandı!

Foça'da geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda eden 77 yaşındaki Kıbrıs Gazisi emekli öğretmen Murat Gürçayır askeri törenle toprağa verildi.

Menemen’de uzun yıllar öğretmenlik yapan ve sayısız öğrenci yetiştiren emekli öğretmen Murat Gürçayır 20 Temmuz 1974 tarihinde başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’na Topçu Çavuş olarak katıldı. Gazi olarak döndüğü harekat sonrası Menemen Kubilay İlkokulu’nda öğretmenlik görevine devam etti. Üyesi olduğu Menemen Muharip Gaziler Derneği’nin geçmiş dönemlerde başkanlığını da yaptı. 26 Ağustos 2021 Perşembe Günü yaşamını sürdürdüğü Foça’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası yapılan tüm müdahalelelere rağmen kurtarılamadı.

murat-gurcayir.jpg

Murat Gürçayır için Cuma Namazı’nı müteakiben Foça Fatih Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı ve sonrası yapılan askeri törene Menemen Belediye Başkan Vekili (Ak Partili) Aydın Pehlivan, bazı siyasi parti temsilcileri, Menemen Muharip Gaziler Derneği üyeleri, ailesi, sevenleri ile Menemen ve Foça’dan vatandaşlar katıldı.

Helallik alınmasının ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşınırken yakınları ve torunları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze aracının camiden ayrılışı sırasında dernek üyesi Gaziler tören mangası gibi dizildi ve arkadaşlarını son kez asker selamı vererek uğurladılar.

ONU HEP HATIRLAYACAĞIZ

Menemen Muharip Gaziler Derneği Başkanı (Emekli Astsubay Gazi) İbrahim Koşik vefat eden eski başkanları Murat Gürçayır’ın Menemen’in sevilen isimlerinden ve eğitim camiasının duayenlerinden olduğunu söyledi.İbrahim Koşik; “Vefat eden ağabeyimiz 45 yıllık öğretmendir. Menemenin duayenlerindendir. Gaziler Derneği eski Başkanlarındandır. Çalışkan, yürekli, iyi bir gazimizdir. Kıbrıs Barış Harekatına Topçu Çavuş olarak katılmış olup, harekatı Muharip Gazi olarak bitirmiştir. Nur içinde yatsın. Biz Menemen Gazileri olarak onu hep hatırlayacağız.” Dedi.

Evli, iki kız çocuk babası ve iki torun sahibi olduğu bildirilen Gazi Murat Gürçayır’ın naaşı, Foça Yeni Kabristan’da dualar ve gözyaşlarıyla defnedildi. Defin sonrası yakınları taziyeleri kabul ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.