Kıbrıs’ta Tavla Turnuvası düzenlendi

Kıbrıs’ta Tavla Turnuvası düzenlendi

FM Team tarafından, Kıbrıs’da büyük tavla turnuvası düzenleniyor. Üç sürecek turnuvada, profesyonel tavla oyuncuları birbirleriyle maç yaparak, büyük ödülü kazanmaya çalışacaklar.

Kıbrıs, Türkiye’nin dört bir yanından gelen profesyonel tavla oyuncularına ev sahipliği yapıyor. Kıbrıs’daki profesyonel tavla derneği olan FM Team tarafından düzenlenen tavla turnuvasına Türkiye’nin dört bir yanından gelen profesyonel tavla oyuncuları katıldı.


Profesyonel tavlanın dünya çapında Türk oyuncularının katıldığı turnuva üç gün sürecek. Rakiplerini yenerek, bir üst tura çıkan oyuncular, en son final maçına kadar rakiplerini eleyerek gelecekler. Birincinin 15 bin Euro ödül, toplam ödülün 35 bin Euro olduğunun açıklandığı turnuvaya, Türkiye’den 102 profesyonel tavla oyuncusu katıldı.
Normal tavla ile profesyonel tavla oyununun arasında büyük fark olduğunu, profesyonel tavlada, sadece oyun kurmakla değil, stratejiyle rakibini alt etmenin teknikleri olduğunu belirten FM Team adını turnuvayı düzenleyen yöneticiler, “Oyunlar hem hakem gözetiminde, hem de kamer kayıtlarında kontrol altında tutularak oynanıyor. Dolasıyla rakiplerin başka başka türlü yollara girmesi ve oyun dışı, kural dışı hamleler yapması engellenmiş oluyor. Güvenli şekilde yapılan turnuvanın her kademesinde oyuncular, sadece oyun kabiliyetlerini göstererek bir üst türe çıkma şansları oluyor. Birinci veya derece giren konusunda kimsenin şüphesi olmuyor. Profesyonel tavlayı kuralına göre en iyi oynayan kişiye de ödülümüzü veriyoruz” dediler.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.