Kılıç, "Eğitimde fırsat eşitsizliği daha da belirginleşti "

Kılıç, "Eğitimde fırsat eşitsizliği daha da belirginleşti "

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, “Pandemi sürecinde eğitimde fırsat eşitsizliği daha da belirginleşti. Sosyoekonomik imkânları olumsuz durumda olan ailelerin çocukları uzaktan eğitime dâhil olamıyor.” dedi. Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Kılıç, eğitim alanında karmaşa ve kaos yaşandığını savunarak “Zaten iktidarın 18 yıllık eğitim karnesi malum. Ak Parti, Milli Eğitim’de yedi kez bakan değiştirmiş, onlarca kez de sistem ve müfredat değişikliği yapmıştır. Bu sayılar zaten eğitimdeki ciddiyetsizliği ortaya koyuyor. Bunların üzerine eğitimde bu süreci de iyi planlayamadılar ve yönetemediler. Mart ayından beri çelişkili açıklamalar, durumu iyice içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı topu Bilim Kurulu'na, Bilim Kurulu Cumhurbaşkanlığı'na, Cumhurbaşkanlığı YÖK'e atıyor. Ne öğretmenler, ne öğrenciler, ne de veliler yarınını göremez durumda.” ifadelerini kullandı. 

İhtiyaçlar hemen giderilmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitime dâhil olamayan çocuklar için gerekli önlemleri acilen alması gerektiğini vurgulayan Saadet Partili Kılıç, “Bilgisayar, tablet ve internet erişimi olmayan öğrencilerin sorunları giderilmelidir. Durumu olmayan ailelere teknoloji ve internet desteği sağlanması en önemli ihtiyaçtır. Mesleki ve teknik eğitim gören öğrenciler için alternatif yöntemler uygulanmalıdır. Verilen derslerin takibi yapılmalı, öğrencilerin ne düzeyde öğrendikleri değerlendirilmelidir. Yüzyüze öğretim süresi ilkokul öğrencileri için mümkün olduğunca artırılmalıdır. Öğrencilerin gruplara bölünerek dönüşümlü olarak okula gelmeleri, örgün eğitim ile bağlarının tam kopmaması sağlanmalıdır. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerin kaygılarını giderecek ve rahatlatacak bir yaklaşımla sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır.” diye konuştu. 

Bazı sektörlerde deniz bitti

Esnafa ve işletmecilere verilen kredi destekleri ile vergi ertelemelerinde ödeme zamanının geldiğini hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti: “Bu piyasa koşullarında ne kazanç var, ne de ödemeler için elde avuçta olan bir birikim var. Bazı kesimler için ise artık adeta ‘deniz bitti’ denilecek seviyeye gelindi. Özel okullar, servisçi, kantinci, kırtasiyeci gibi sektörler işte bu seviyededir. İktidarın ekonomi yönetimine baktığımızda ise mevcut problemlerin üzerine düşünmek yerine, verilerde yapılan akıl oyunları ile milletin algılarını etkilemeye çalıştıklarını görüyoruz. Ekonomide son yıllarda yaşanan kriz halini tamamen pandemi sürecine bağlamak doğru bir yaklaşım olmaz. Yanlış ekonomik politikalardan vazgeçmeden hiçbir şey düzelmez. Üretime yönelik olmayan yatırımlardan uzaklaşılmalı, başta tarımsal üretim olmak üzere, kalkınmaya dayalı ekonomiye geçilmelidir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.