Kılıçdaroğlu, Akbelen'de: Hukukçuları görevlendireceğiz

Kılıçdaroğlu, Akbelen'de: Hukukçuları görevlendireceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Limak Holding'in ÇED olumlu kararı olmamasına rağmen gerçekleştirdiği ağaç kıyımına karşı çıkan vatandaşlara destek olmak için Muğla Akbelen'e gitti.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li vekiller Özgür Özel, Ali Mahir Başarır, Semra Dinçer, Suat Özçağdaş, Eren Erdem, Ali Gökçek, Gökan Zeybek, Mahmut Tanal, Mustafa Sarıgül, Gizem Özcan, Utku Çakırözer, Mehmet Tahtasız, Barış Karadeniz, Sibel Suiçmez, Elvan Işıkgezmiş, Hüseyin Yıldız, Aşkın Genç, Süreyya Öneş Derici, Cumhur Uzun, Orhan Sarıbal, Namık Tan gibi isimlerden oluşan heyet Muğla Milasİkizköy Mahallesi’nde yer alan Akbelen Ormanı'nda ağaç kıyımını engellemeye çalışan vatandaşlara desteğe gitti.

kilicdaroglu-akbelen-de-85-milyonun-agaci-1152623.jpg

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada şunları aktardı; "Sizin verdiğiniz mücadeleyi yakından takip ediyorum. Buraya geliş nedenim davayı yeni öğrenmem değil, sizin bizzat mikrofonu alarak derdinizi anlatmanıza imkan sağlamak içindir. Benim Ankara’da konuşmamın önemi yok, sizin konuşmanız önemli. Mağdur olan, haksızlığa uğrayan sizsiniz. Ama bu çam, bu ağaç sadece sizin ağacınız değildir, 85 milyonun ağacıdır. Burayı sizler kadar iyi biliyorum dersem doğru söylemem. Ama ormanı bilen birisiyim. O orman sadece ağaç değil. O ormanda kuşlar var, kaplumbağalar var, binlerce canlı var. Her birinin hakkını hukukunu korumazsam görevimi yapmamış olurum. Ağacı kestiğinizde suyu kesmiş olursunuz. Ağacı kestiğinizde habitatı öldürmüş olursunuz. Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirmiş olursunuz. Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bilmiyor. Boşuna mı bu Beşli Çeteler bu milletin kanını emiyor diyordum? Sanmayın ki sadece burada oluyor bu olaylar. Türkiye’nin hangi coğrafyasına gitseniz benzer olaylar var. Ama siz direndiniz, direniyorsunuz. Kemal kardeşiniz sizin yanınızda. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Sizin mücadeleniz sıradan bir mücadele değil. Sizin mücadeleniz hak mücadelesi. Size sözüm söz ben bu davayı sonuna kadar izleyeceğim. Ayrıca hukukçu arkadaşlarımı da bu konuda görevlendireceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.