Kılıçdaroğlu Balçova’da gençlerle buluştu

Kılıçdaroğlu Balçova’da gençlerle buluştu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi’nin üniversiteyi kazanan gençlere bilgisayar dağıtımı töreninde konuştu.

CHP iktidarında 1 yıl içinde yurt sorununu çözeceğini belirten Kılıçdaroğlu, öğrenim kredisi faizlerini sileceğini söyledi. AK Parti iktidarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımız sizlere hizmet verirken engeller çıkardıklarını, soruşturma açtıklarını biliyorum, ama sizlere bir sözüm var; onların feriştahı gelse yolumuzdan dönemeyeceğiz, kararlıyız” ifadelerini kullandı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise belediye bünyesinde ikinci yurt için kolları sıvadıklarını ve yeni proje çizimlerinin başladığını belirtti.

Kılıçdaroğlu Balçova’da gençlerle buluştu: “Onların feriştahı gelse yolumuzdan dönmeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’e geldi. CHP lideri 2 gün sürecek olan İzmir programına Balçova Belediyesi’nin üniversiteyi kazanan 500 öğrenciye dizüstü bilgisayar dağıtım törenine katılarak başladı. Törene genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca, Faik Öztırak, Onursal Adıgüzel, Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı. Balçova Spor Kompleksinde düzenlenen törende konuşan CHP Lideri, “Bu gece benim hayatım açısından da çok anlamlı, gençlerle buluşuyoruz. Keşke daha geniş ortamda çok daha fazla gençle bir arada olsaydık ama o günlerde gelecek. Balçova Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum, sadece gençlere değil Balçova’da yaşayan herkese sahip çıkıyorsunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da yürekten teşekkür ederim, siz Balçova’yı o bütün İzmir’i kucaklıyor. Gençler hayatın önemli adımlarını atacak, farklı bir dünyayı göreceksiniz. Sorunları biliyorsunuz, sizden istediğim sadece bir şey var, sakın ola umutsuzluğa kapılmayın. Bazen gençlerimiz üniversiteyi bitirince yurtdışına gidebiliriz diye düşünüyorlar. Size sözüm söz Türkiye’de yaşanacak ortamı sizlere sağlayacağım, bundan emin olun. Eğer bizim babalarımız, dedelerimiz millî kurtuluş savaşını en zor koşullarda verdilerse, Türkiye’yi bizlere armağan ettilerse bizim ümitsizliğe kapılama şansımız yok. Sizler bizden daha sorgulayacak, teknolojiyi bizden daha iyi kullanacak ve Türkiye’yi bizden daha iyi büyüteceksiniz. Sevgiyi Türkiye’ye getireceğiz, kavgayı değil hoşgörüyü getireceğiz.. Kimsenin kimliğin,, inancını, yaşam tarzını sorgulamayacağız. Sizi ayrıştırmak isteyebilirler, kavgaya çekmek isteyebilirler, sağduyuyla hareket edip, herkesi kucaklayacağız. Göreceksiniz ki Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yok. Onlar 19 yılda yurt sorununu çözemediler. Benim sadece sizlere değil benim bu ülkenin halkına sözüm var. Değil 19 yıl 1 yılda Türkiye’de yurt sorununu çözeceğim. Bir ülke kaynağını öncelikle çocukları için harcar. Para harcanacaksa evlatlarımız için harcanması lazım, biz bunu yapacağız” dedi.

“KYK FAZİLERİNİ SİLECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, “Sizin abileriniz var, onlar üniversiteyi bitirdiler 100 binlercesi işsiz. Bazen sokaklarda kameraların önüne çıkıyorlar, işsizlikten şikayet ediyorlar, yandan bir dayı fırlıyor, göster cep telefonunu diyor, o atarlanıyor. Bugün devleti yönetenler de aynı posisyondalar. Size yaşanacak bir Türkiye’yi vadediyoruz. Abilerinizden KYK’dan kredi alanlar oldu, bunlar işsiz. Şimdi icra memurları para istiyor. Bunların faizlerini sileceğiz. Kesiklikle işbaşı yaptıktan sonra ana paralarını geri alacağız. Biz sizlere huzur içinde yaşayacağınız bir Türkiye yanında özgürce eleştirebileceğiniz bir demokrasiyi de vadediyoruz. Acaba bir twit atarsam polis evimi basar mı, hiçbir polis attığınız twit dolayısıyla kapınıza gelemeyecek. Eğer bir kişinin sabah 6 da zili çalarsa sütçü geldi diyeceksiniz. Böyle bir Türkiye inşa edeceğiz. Gençlerimizin büyük kısmı üniversiteyi bitirdi ve işsiz. Hiç meraklanmayın gençler, kesinlikle bütün motorları maviliklere süreceğiz. Ve sizden bir şey istiyorum, çalışın, anneleriniz büyük umutlarla sizi üniversiteye gönderiyor, çalışın başarılı olun, her başarı Türkiye’nin kalkınması demektir. Bizim görevimiz de sizin alanlarınızı büyütmek olacaktır. Başarılar diliyorum. Belediye başkanlarımız sizlere hizmet verirken engeller çıkardıklarını, soruşturma açtıklarını biliyorum, ama sizlere bir sözüm var; onların feriştahı gelse yolumuzdan dönemeyeceğiz, kararlıyız” ifadelerini kullandı.

ÇALKAYA, “İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETLERİMİZİ İSTEMEDİ”

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Eğitimde adaleti sağlamak törenimizin amacı. Milyonlarca öğrenci arasında başarılı şekilde sıyrılıp üniversiteyi kazanan genç arkadaşlarımızı buradan kutlamak. İlçemizde Sosyal belediyecilik 2004 yılında ilk kez iktidara geldi. Bu tarih Balçova için milat oldu. Kadınlara, gençlere, dezavantajlılara yönelik çalışmalar yapıldı. Bu grupların geleceğe emin adım atması hesaplanarak hizmetler gerçekleştirildi. Bugün üniversitelerine uğurlayacağımız genç arkadaşlarımız yeni dünyaya gelmişti. Eğitim kurumlarına sınırsız destek verdik. Okulların onarımlarını yaptık, her okulda temizlik ve güvenlik elemanı istihdam ettik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu hizmetleri son dönemde istemediği için geri çektik. Sınıflara bilgisayar verdik. Çocuklarımızın güvenliği için kameralar kurduk. Geçim zorluğu içinde olan ailelerimize de burs imkanları sağladık. Öğrencilerimizin ulaşım ve yemek giderlerini karşıladık. İlçemize konuk gelen öğrencilerimizin ev kurmalarına yardımcı olduk. Türkiye’de ilki gerçekleştirerek bir okulumuzu yeniden yaparcasına güçlendirdik” açıklamasında bulundu.

“DEVLET GEREKLİ BÜTÇEYİ AYIRMIYOR”

Çalkaya, “Bugün ülkemizde üniversiteyi kazanan ancak yeterli devlet yurdu olmadığı için barınma sorunu yaşayan öğrencilerimiz var. Biz yurt konusunu ihmal edemezdik. 2011 yılında açılışını sizin gerçekleştirdiğiniz 385 kişilik kız öğrenci yurdu gururumuz olarak hizmet etmektedir. Ben ve meclis üyelerimiz, Mehmet Ali çalkaya ve meclis üyeleri, ailesinin parası olan öğrenci ile olmayan öğrenci aynı koşullarda eğitim almalı. Eğitim eşit olmalı. Bizler eğitimde adaletin bu ülkenin tek kurtuluşu olduğuna inanıyoruz. 200 kişilik ikinci kız öğrenci yurdumuzun projelerini başlattık. Çetin Emeç’te yapacağımız yurdumuzda, Anadolu’dan gelmiş genç kız öğrencilerimiz burada barınacaklar. Devletin ayırdığı bütçe bu hakları sağlamak için yeterli değil. Geçen yıl aldığımız bilgisayarlar için Sayıştay zimmet soruşturması açtı. Gençleri kucaklayacak devlet anlayışı artık çok uzak değil. İnanıyorum ki halkın iktidarı ile hayata atılacaksınız” diye konuştu. “ Öğrencilerin koltuklarına paket bırakıldığını aktaran Çalkaya, “İl dışına gidecek olan öğrencilerimiz için biletlerinizi aldık. Paketlerinizin içinde Nutuk var, hayatınız boyunca sizlere rehber olmasını istiyorum” dedi.

Halime ERDOGAN / GÜNDEME BAKIŞ -

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.