Kılıçdaroğlu: Ekilemeyen binlerce dönüm alan var

Kılıçdaroğlu: Ekilemeyen binlerce dönüm alan var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "Türkiye’de ekilemeyen binlerce dönüm alan var, Sudan’da kiralıyorlar, ekeceğiz diye, Venezuela’ya gidişleri başka bir nedenle onları baronlar daha iyi bilir" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşüne atıf yaparak, “Adalet yürüyüşü bizim tarihimizde değil siyasi dünya tarihimizde önemlidir, bunu anlatırken duygulanırım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “O yürüyüş bir başlangıçtı. Adalet yürüyüşü bir başlangıçtı, sürdürüyoruz. Sürdürmeye devam edeceğiz. O yürüyüş bizi, 6 lideri buluşturdu. Hepimiz adaleti istiyoruz. O yürüyüş sayesinde büyük kentler CHP tarafından yönetiliyor. Bu yürüyüş bitmiş değil. En son kişi adaletsizlikten şikâyet etmeyeceği zamana kadar mücadele devam edecek. Adaletsizlik büyük boyutlara ulaştı ki sıradan sorunları görmezden geldik. Pençe operasyondan şehitler geliyor acılarını bile doğru dürüst yaşayamıyoruz. Bölücü örgüte karşı mücadele eden güvenlik güçleri hayatlarını veriyorlar. Bütün bunları düşünerek vatandaşlara seslenmek isterim. Ben size bize katılın derken iki kelime yan yana katılın derken bu kesişmenin sonradan olmadığını bu davetin sıradan davet olmadığını bilmenizi isterim. Adalet istiyorsanız bize katılın. Beraber yaşayalım huzur içinde yaşayalım diyorsanız bize katılın. Temiz siyaset istiyorsanız bize katılın. Yeni doğan çocuk vergi veriyor. Bu siyaset vergiyi nereye harcıyor merak ediyorsanız bize katılın. Temiz siyaset istiyoruz, elin oğlu yapıyor biz niye yapmayalım.” dedi.

1604928862676-kemel.jpg

Mazot fiyatlarına değinen Kılıçdaroğlu, “Otobüs şoförünün sırtından getirip nasıl zengin ederim diye uğraşacaksın. Nefes alamıyoruz diyorlar. Evet nefes alamıyorlar. Akaryakıttan alınan vergi 6 kat artı. Her benzin istasyonu bir vergi dairesi. Mazotu alıyorsa, dünya vergi ödüyor, memleket bu hale geldi. Türkiye’de ekilemeyen binlerce dönüm alan var, Sudan’da kiralıyorlar, ekeceğiz diye, Venezuela’ya gidişleri başka bir nedenle onları baronlar daha iyi bilir. İktidar olduğumuzda güneşten elektrik üretip çiftçiye bedava vereceğiz çiftçi elektrikten gelir elde edecek. Benim sözüm senettir gereğini yapıp bedelini ödeyeceğim. Aç açıkta yok diyor. Enflasyon sorunu yok pahalılık var diyor ya Allah aşkına şaşırmış bilmiyor ne söyleyeceğini enflasyonun ne olduğunu bilmiyor. Verilere bakalım Dünya Gıda Örgütü açlık haritası, Türkiye’de 15 milyon kişi yetersiz besleniyor diyor. 5 yaş altı bebeklerin yüzde 6’sı yetersiz besleniyor. Garibanların boyu niye kısa? Yetersiz beslendiği için” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.