Kılıçdaroğlu: "İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener'le görüşmesi uygundur"

Kılıçdaroğlu: "İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener'le görüşmesi uygundur"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çıkışı sonrası CHP'de yapılan MYK ve Belediye Başkanları toplantısı son buldu. Partililerden sükunet isteyen Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Akşener’le görüşmesinin uygun olacağını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkıp altılı masadan ayrılması sonrasında CHP'de hareketlilik devam ediyor. Dünkü olağanüstü merkez yürütme kurulu (MYK) toplantısından sonra bugünde büyükşehir belediye başkanları ve ikinci MYK toplantısı yapıldı.

DEPREM EN ÖNEMLİ GÜNDEM

Altılı masadaki gelişmelerin ele alındığı toplantılarda Kılıçdaroğlu, Kurmaylarını ve 10 büyükşehir belediye başkanını son duruma ilişkin bilgilendirip görüşlerini aldı. Belediye başkanları Kılıçdaroğlu’na adaylık konusunda desteklerini iletirken, millet ittifakının bölünmemesine dair dileklerini de söyledi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Akşener’le görüşmesinin uygun olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca ‘ne olursa olsun’ depremin en önemli gündem maddesi olarak kalacağının altını çizdi. Tüm belediye başkanlarından deprem bölgesindeki sorunlara odaklanmasını istedi.

imamoglu-kilicdaroglu-mansur-yavas-1.jpg

SÜKUNET İSTEDİ

MYK toplantısında da benzer bir yaklaşım sergileyen Kılıçdaroğlu “Deprem bölgesine gereken önem verilmeli, yurttaşlarımız ihmal edilmemeli” dedi. Partideki isimlerin de o bölgede bulunmasını ve eksiklikler için çalışılmasını istedi. Kılıçdaroğlu son olarak tüm parti yetkililerinden, millet ittifakındaki son gelişmeler hakkında sakin olmalarını istedi. Özellikle sosyal medya paylaşımlarında, televizyon programlarında ve açıklamalarda kullanılan dile dikkat edilmesi ve kırıcı olunmaması talimatı verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.