Kılıçdaroğlu İzmir'de: Basın özgürlüğünü sağlayacağız

Kılıçdaroğlu İzmir'de: Basın özgürlüğünü sağlayacağız

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde başladı. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu kongredeki konuşmasında "Medya özgür olmalı. Basın özgürlüğünü sağlayacağız" dedi.

MEDYA EGE - 'Yeniliğe Davet' başlığı ile devam eden kongre, bu akşam Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması sahne olması açısından İzmir kamuoyunda önem taşıyor.

LİDERLER ZİRVESİ

Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde bir araya geldi.

Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması başlığı ile verilen kongrede, depremlerde ölen vatandaşlar rahmetle anıldı. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarla da dayanışmada bulunuldu.

s241775.jpg

Kongrenin ilk konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. Başkan Soyer, konuşmasına Türkiye'nin yüz yıl önceki toplumsal yapısını ve ekonomik durumunu hatırlatarak başlayarak, İzmir'in o dönem de çok uluslu yapısını başarıyla koruduğunu dile getirdi.

Başkan Soyer, konuşmasının devamında İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi sürecinden bahsederek kongreye ilk kez doğanın da eklendiğine dikkat çekti. 2 gün sonra ortaya çıkacak karar ve ilkelerin geleceğin Türkiye'sinde önemli rol oynayacağını söyleyen Soyer, geleceğin Türkiye'sini inşa etmek için yola çıktıklarını bir kez daha söyledi.
Soyer, Millet İttifakı üyelerine şöyle seslendi: "Millet ittifakının değerleri liderleri de toplumun kılcallarından beslenen farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği bir gelecek inşa ediyorsunuz. İktisat Kongresi İzmir'den size yaptığımız bir katkıdır. Umarım kabul buyurursunuz. Bir şey değişecek, her şey değişecek."

Başkan Soyer'den sonra Türkiye'sini 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, alkışlarla konuşmasını yapmak için katılımcıların karşısına çıktı. Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı.

İkinci Yüzyılı birlikte inşa edeceklerini söyleyerek başlayan Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün başarılarına dikkat çektiği bir konuşma yaparak sözlerine başladı.

1679240473964.webp

"Kim iktidar olursa olsun Türkiye bir daha bunlara maruz kalmasın" diyen Kılıçdaroğlu, demokrasi, kuvvetler ayrılığı gibi sağlıklı işleyen demokrasinin yeniden Türkiye'de egemen kılınacağını söyledi.

Medya özgürlüğünün önemine de değinen Kılıçdaroğlu "Özgür medyanın alt yapısını sağlamalıyız. Medya özgür olmalı. Basın özgürlüğünü sağlayacağız. Bunu mutlaka hayata geçirmek gerekiyor. İktidar sahipleri eğer halka hesap vermiyorsa, orada demokrasi yoktur. Devlette saydamlık saplayacağız" dedi.

Siyasi Etik Yasası çıkaracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, ahlaklı bir siyaset yapılacağını vurguladı. Kesin Hesap Komisyonu kurulacağını da söyleyen Kılıçdaroğlu, harcamaların denetlenmesinin sağlanacağına "İktidar sahipleri TBMM'de hesap verecek" sözleriyle dikkat çekti.

kilicdaroglu-na-izmir-de-coskulu-karsilama-1139896-1.jpg

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, konuşmasında üniversite özgürlüğü, yurt dışındaki akademisyenlerin Türkiye'ye yeniden getirilmesi, üretimin yeniden canlandırılması, katma değeri yüksek ürün üretilmesi, çip üretimi, akademinin sanayi ile işbirliğinin sağlanması, sosyal devlet, araştırmaya dayalı eğitim sistemi gbi konulara değindi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise konuşmasında Türkiye ekonomisi, güçlü demokrasi ve iklim krizi ile mücadele konularına değindi. Babacan'nın Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanım' şeklinde itap etmesi s alondan büyük alkış aldı.
Babacan'ın ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal söz aldı.
Kongre, Millet İttifakı üyelerinin konuşmalar ile devam edecek.

Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 21 Mart’ta sona erecek. Yeni yüzyıla yön verecek politika önerilerini içeren bildirge, tüm Türkiye ve dünya ile paylaşılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.