Kılıçdaroğlu: İzmir’de Çeşme 42 kez denetlenmiş!

Kılıçdaroğlu: İzmir’de Çeşme 42 kez denetlenmiş!

Van'da konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelere denetimler ile baskı uygulanmaya çalıştığını söyledi. Kılıçdaoğlu, "İzmir Çeşme Belediyesi tam 42 kez. Yani belediye başkanını nefes alamaz hale getiriyorlar" dedi.

Nilda Altın Okay- Van'da gerçekleşen Belediye Başkanları Çalıştayı'nda CHP'li belediyelere yapılan engellemelere ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaoğlu, Çeşme Belediyesi'nin 42, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise 14 kez denetlendiğini açıkladı. "Denetlemeyi yapanlara da CHP’li belediyelerden acaba bir açık bulabilir miyiz diye talimat verip müfettiş gönderenlere de şunu söylemek isterim; biz halka hesap vermeyi namuslu bir görev kabul eden bir anlayıştan geliyoruz." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının yaptıkları her harcamanın hesabını verdiklerinin altını çizdi ve "Çünkü bu onların namus görevidir." dedi.

ft2ojguxoaasga0.jpg

Kılıçdaroğlu açıklamasında "Belediye başkanı arkadaşlarımdan istedim. Kaç soruşturma geçirdi belediye başkanlarımız diye. Baktım. Çanakkale Merkez Belediyemiz, 2019’dan bu yana 78 kez denetlenmiş. Bursa Mudanya 35, İzmir Çeşme Belediyesi tam 42 kez. Yani belediye başkanını nefes alamaz hale getiriyorlar. Buna benzer Bolu’dan tutun, Antalya Kemer, İzmir Büyükşehir 14 kez denetlenmiş. Samsun Atakum 29 kez, Eskişehir Büyükşehir 26 kez denetlenmiş… Denetleniyor. Denetlemeyi yapanlara da CHP’li belediyelerden acaba bir açık bulabilir miyiz diye talimat verip müfettiş gönderenlere de şunu söylemek isterim; biz halka hesap vermeyi namuslu bir görev kabul eden bir anlayıştan geliyoruz. Belediye başkanlarımız attıkları her adımı bilirler. Her adımın sonuçlarını bilirler ve yaptıkları her harcamanın hesabını da belde halkına verirler. Çünkü bu onların namus görevidir. Yapıyorlar zaten." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.