Kılıçdaroğlu, karara tepki gösterdi: 'Seçimle gelen seçimle gidecek!’

Kılıçdaroğlu, karara tepki gösterdi: 'Seçimle gelen seçimle gidecek!’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayın programında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilmesini 'milli iradeye darbe' olarak değerlendirdi.

CHP lideri Kemal Kılılçdaroğlu, katıldığı canlı yayın programında soruları yanıtlıyor.

CHP lideri “İnadına inadına demokrasinin bütün kurallarını bu ülkeye getirmek için mücadele edeceğiz. Bu ülkenin halkı demokrasi, yargı bağımsızlığı istiyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR ŞÖYLE:

haber-20221215102645.jpg

"-Anadolu'da güzel bir söz vardır. Zalimin erken gitmesi için zulmün artsın derler. Saray iktidarının da yaptığı bu. Tek kişilik hükümet. Yasama, yargı kendisine bağlı, yürütme organının başında. İstediği yere hakim atayıp, istediği hakimden karar çıkartabiliyor. Kendisinin önüne çıkacak engellerin, İstanbul'un rantlarını devşirmek istiyor. İstanbul'u kaybetmesi onun için yara oldu. Çünkü 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder' demişti. İstanbul'u kaybetti, şimdi Türkiye'yi de kaybediyor.

-Olay bir kişi olayı değil bir demokrasi, bir insan hakları, milli iradeye darbe vurup vurmama olayıdır. Öteden beri bir süreç var zaten. Bu süreç ne yapmak istiyor? Kendi iktidarını pekiştirmek istiyor. Ben koltukta kalayım Türkiye yanabilir, çocuklar yatağa aç girebilir. Aramızda dağlar kadar fark var.

-Onlar hukuk dışı yola saparak, yargıçların güçlerini arkalarına alarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Biz de halkın gücünü halkın iradesini kazanmak istiyoruz.

-Seçimle gelen seçimle gider. Bu ülke darbelerden sıkıldı. Milli iradeye darbe yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülke demokrasiye aşıktır"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.