Kılıçdaroğlu MYK’daki hesabı bıçak gibi kesip attı

Kılıçdaroğlu MYK’daki hesabı bıçak gibi kesip attı

CHP’de son birkaç günde yaşananlar tarihte yaşanmadı.

 Asılsız anketler düzenleyip, Ankara’ya Selçuk, Torbalı ve Menderes’ten düzmece isimleri çeşitli parti başkanları diye tanıtan aday adaylarının adını bu şekilde listelere yazdırdığı, durumun ortaya çıkmasıyla birlikte parti meclisinden bu isimlerin geçmediği hatta veto edildiği kulislerden sızdı.

CHP’de kazanlar kaynıyor. 5 aday adayının yarıştığı partide Çarşamba günü Torbalı dahil 7 ilçedeki aday isimleri MYK toplantısından önce basına sızdı. Torbalı’dan Övünç Demir ismi listede yer alırken, kısa süre sonra bu isim parti meclisinden geçmedi. Kılıçdaroğlu’nun Torbalı, Menderes ve Selçuk ilçelerinde belirlenen isimlerle ilgili bölge milletvekillerinden aldığı gerçek bilgiler sonrasında isimler oylamaya sunulmadı. Öte yandan yaşanan olayların perde arkası da bir bir ortaya çıktı. Bu üç ismin kendi ilçelerindeki HDP ve İYİ Parti ilçe başkanları olarak düzmece isimleri genel merkeze götürerek Selçuk’ta Emir Cömert, Torbalı’da ise Övünç Demir isimlerini kastederek ‘Biz bu ismi destekliyoruz’ dediği iddia edildi.

VEKİLLER KUMPASI KALDIRDI

MYK’da o gün için İzmir ilçelerinin görüşülmeyeceği ancak son anda bazı vekillerce bu isimlerin alternatifsiz olarak listeye dahil edildiğini fark eden bölge vekilleri soluğu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun odasında aldı. Kılıçdaroğlu’na yaşananları bir bir aktaran vekil ve partinin önemli isimleri, parti içerisinde büyük bir kumpasın da ortadan kalkmasını sağladı. Kulislerden alınan bilgilere göre bu isimlerin, düzmece anketler ve düzmece ilçe başkanları ile genel merkezin kapısını çaldığı iddiası hiçbir kişi tarafından da yalanlanmadı. Öte yandan İl Başkanı Deniz Yücel’in de bu 3 ismi tasvip etmediği, kendi listesinde değişikliklerin olduğunu görmesi üzerine Kılıçdaroğlu ile görüşme yaptığı ve bu 3 adayın ilin raporu ile uyuşmadığını belirtmesi ve yaşanan olaylar neticesinde  Kılıçdaroğlu bu isimlerin Parti Meclisinde oylanmayarak veto edilmesini istediği öğrenildi.

ADAY ADAYLARI TEZGAHA DÜŞMEDİ

Öte yandan bu ilçelerde kamuoyunun hür iradesini çarpıtarak, farklı sonuçları genel merkeze ileten isimlerin bir sonraki MYK toplantısı ve parti meclisinde kesinlikle yer almayacağı, gerçek anket ve sonuçların kaile alınacağı ifade edildi. Yine bu 3 ismi son anda listeye koyan kişilerin 3 ilçedeki tüm aday adaylarını arayıp Ankara’da genel başkanla görüştürme vaadiyle bir araya getirip, ortak bir karar alıp krizi yönetmek istedikleri ancak diğer aday adaylarının ise bu tezgaha düşmediği edinilen bilgiler arasında.

İLÇE BAŞKANLARI YALANLADI

Öte yandan konuyla ilgili soruları yanıtlayan HDP Torbalı İlçe Eşbaşkanı Gülcan Kızıldağ, ‘Biz kesinlikle hiçbir isim ile Ankara’ya gitmedik, Kılıçdaroğlu ya da herhangi bir parti yetkilisi ile görüşüp, Torbalı için aday önerisinde bulunmadık” derken, İYİ Parti Torbalı İlçe Başkanı Baki Akyüz de aynı iddialara karşı çıkarak, “CHP kanadından hiçbir yetkili ile görüşmemiz olmadı. Zaten bu siyasi ahlaka uygun değil. Kesinlikle gitmedim, ne kişiliğime ne de dünya görüşüme yakışır bir şey değil bu durum” diyerek hiçbir aday adayı için görüş belirtmediklerini, görüştürülen kişilerin düzmece isimler olduğunu kanıtlamış oldu.

SELÇUK DA YALANLADI

Ayrıca Selçuk İYİ Parti İlçe Başkanı Levent Görür de “Ben Ankara’ya başka bir siyasi parti adayının ikbali için gitmem. Bu durum asla söz konusu değildir. Biz zaten Selçuk’ta belediyeye talibiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Adımın bu şekilde anılmasından rahatsızlık duydum. Söylentiler asılsızdır” ifadelerini kullandı.  HDP Selçuk İlçe Eşbaşkanı Tekin Karadağ, “İsmimizin bu şekilde anılması beni üzdü. Herhangi bir aday için CHP’den herhangi bir isim ile görüşmedik. Bugüne kadar böyle bir şey gerçekleşmedi” şeklinde konuştu.

Kaynak Torbaliguncel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.