Kılıçdaroğlu Neden Önüne Yatmak Dediğini Açıkladı

Kılıçdaroğlu Neden Önüne Yatmak Dediğini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sakarya'da düzenlenen 'Birlik ve Beraberlik' etkiliğine katılarak etkiliğe gelen vatandaşların cevaplarını yanıtladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na dair açıklamada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanın bir seferden bir şey olmaz cümlesinin doğru olmadığını söyleyerek kendisini yaraladığını belirtti. Neden önüne yatmak deyimini kullandığını açıkladı.

Sakarya'da 'Birlik ve Beraberlik' etkinliğine katılan CHP liderine bir kadının 'Vakfın önüne yattı' cümlesinden rahatlık duyduğunu söylemesi ve neden böyle bir cümle kurduğunu sordu. Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşın sorusuna cevaben, hayatta en çok değer verdiği insanın annesi olduğunu söyleyerek, çocuğunu sivrisinek ısırsa annenin rahatsız olacağını belirtti.

Türkiye gündemini bir süredir meşgul eden önüne yatmak tartışmasının ardından, deyimler sözlüğüne baktığını söyleyen CHP lideri, önüne yatmak kelimesini sözlükte bulduğunu ve iki anlam taşıdığının altını çizdi. Birinci anlamının bir kişinin önüne boylu boyunca uzanmak olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu diğer anlamının ise bir kişi veya kurumu korumak amacıyla elindeki imkanları kullanmak olduğunun altını çizdi.

 

 

Karaman'da yaşanan olaya da değinen parti lideri, Karaman'a milletvekili arkadaşlarını gönderdiğini belirterek, çok dikkatli dil kullanmalarını istediğini ifade etti.

medyaege-onune-yatmak

Bakanın cümlesi Kılıçdaroğlu'nu yaralamış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun Karaman'da yaşanan olayın arkasından yaptığı bir kereden bir şey olmaz açıklamasına değinen CHP lideri, bakanın cinsiyetinin kendisi için önemli olmadığını söyleyerek görevini yapması gerektiğini söyledi. Karaman'daki çocuklar için bizim çocuklarımız diyen Kemal Kılıçdaroğlu, çocukların ailelerinin fakir olduğunu ifade ederek, ailelerin çocukları Ensar Vakfı'na yerleştirdiğini belirtti. Kılıçdaroğlu Bakan'ın böyle bir durumda öyle bir cümle kurmasının kendisini yaraladığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.