Kılıçdaroğlu OHAL'e Neden Destek Vermediklerini Açıkladı

Kılıçdaroğlu OHAL'e Neden Destek Vermediklerini Açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar.

Kemal Kılıçdaroğlu OHAL'e destek vermemelerinin nedenini açıkladı, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları:

* Cumhuriyet tarihinde ilk kez darbe girişimine karşı ortak bir payda oluşturuldu. En önemlisi devlette liyakat olsaydı böyle bir tablo ile karşılaşmazdık.

* Başbakan Yıldırım telefonla arayıp OHAL'e destek istedi. Biz sizi anlıyoruz ancak demokrasiyi savunacak bir parti lazım. O da CHP'dir dedik. Dört siyesi parti de darbeye karşı olduğu üzere bildiri yazdı. Tek başına davranmanın, ortak aklı egemen kılmamanın sonuçları ağır olur. Örneğin, Suriye konusu.. 3 milyon mülteci bizim topraklarımızdalar.  

*Bir söylediğinizi bir süre sonra 180 derece tersini söyleyerek ilerleyemezsiniz.

* Çözüm süreci, yanlış yapıyorsunuz dedik, siz anlamazsınız dediler. Bugün Türkiye tam bir terör batağının ortasındadır. Çukurca ile ilgili yapılan açıklamalar dehşet verici. 2002'de terörsüz bir devlet aldılar. 14 yılda bu hale nasıl geldik. Her vatandaş bunu düşünmek zorunda. 

* Mavi Marmara, Gazze'ye ablukayı biz kaldıracağız dediler. Yapamazsınız demek bile suçtu o zamanlar. Abluka kalktı mı kalkmadı. İsrail bir özür diledi mi yazılı olarak yok. Tazminat; bize bir vakıf gösterin oraya yatıralım dediler.  Gazze'ye yardım; eskiden nasıl yaptıysanız öyle yapın dediler. 

* Cadı avı başlatırsanız bunun sonu felaket olur dedim. Devlet, kin, öfke, önyargıyla yönetilmez.

* Diyorlar ya 'at izi it izine karıştı' Peki bunu kim yaptı, iktidar hiç suçlu değil. Hem insanların canını yakıyorsunuz hem de geriye dönüp ' Bunu kim yaptı' diye soruyorsunuz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.