Kılıçdaroğlu'dan Bahçeli'ye: Uyarmak Sorumluluğum

Kılıçdaroğlu'dan Bahçeli'ye: Uyarmak Sorumluluğum

Kılıçdaroğlu, Bahçeli’yle görüşmenin perde arkasını anlattı: Uyarmak sorumluluğum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı içeren anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamaları başlamadan MHP lideri Devlet Bahçeli’yle yaptığı görüşmede teklife ilişkin kaygılarını dile getirdiğini söyledi.

Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi’ye konuşan Kılıçdaroğlu, görüşmenin nasıl geçtiğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Samimi bir görüşme oldu. Anayasa değişikliğinden duyduğum bütün kaygılarımı sayın Bahçeli ile paylaştım. Bu oyunuzu ya da renginizi değiştirin görüşmesi değildir. Bizim CHP olarak tarihe, çocuklarımıza karşı sorumluluklarımız var. Her ortamda ve her tarafla konuşma ve aktarma sorumluluğumuz var. Sayın Bahçeli’ye de bu sorumluluk duygusuyla gittim. Türkiye’de rejim değişiyor, kurumlar değişiyor, milli irade değişiyor. Uyarmak sorumluluğumdur.”

Meclis’ten çıkacak sonuca saygı duyacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, vekillerin de anayasa oylamalarındaki gizli oy kuralına saygı duymaları gerektiğini söyledi.

18 maddelik anayasa değişikliği teklifi, Meclis’te yapılan ilk tur oylama sonucunda kabul edilmişti. İkinci tur oylama ise sürüyor.

‘Herkesin sorumluluğu’
‘Hayır’ kampanyasını nasıl yürüteceklerini belirlemek için ‘daha çok erken’ olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Ayrıca bu tek başına CHP’nin olayı değil. Parlamenter demokratik sistemi savunan, milliyetçi, ülkücü, solcu, mütedeyyin, dindar herkesin sorumluluğu. Buna halk izin vermeyecektir.”

Başbakan Binali Yıldırım’ın referandumda yüzde 70 ‘Evet’ çıkacağına ilişkin görüşü de sorulan Kılıçdaroğlu, “Dilin kemiği yok. En az konuşması gereken sayın başbakan” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.