Kılıçdaroğlu'ndan BAE Dışişleri Bakanı'na sert sözler!

Kılıçdaroğlu'ndan BAE Dışişleri Bakanı'na sert sözler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erken seçime hazırız. Hedefimiz yüzde 60" diye konuştu.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs ile ilgili büyük bir yanlış içinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın Fahreddin Paşa ile ilgili sözlerine de "Tam bir densizlik.Türkiye, o bakan özür dileyen kadar elçisini çekmeli" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erken seçim beklediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "2019 seçimleri ile ilgili tüm çalışmalarımız erken seçime odaklı olarak sürüyor. Kendi iç hazırlıklarımızı yapıyoruz. Özel bir ittifak arayışımız yok. Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi, bir parti seçimi değil, demokrasiden yana olanlar ve olmayanlar seçimidir. O nedenle diyoruz ki biz, 2019’da bu seçimleri kesinlikle alacağız. Ama nasıl alacağız? Bizim amacımız 50 artı 1 değil, en az yüzde 60" ifadesini kullandı. 


BÜYÜKELÇİ ÇEKİLMELİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Fahreddin Paşa'ya "hırsız" diyen BAE Dışişleri Bakanı özür dileyene kadar ilişkilerin kesilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Tam bir densizlik. Türkiye, Büyükelçisini derhal çekmeli. İlişkileri minumum düzeye indirmeli bakan özür dileyinceye kadar. Bu, sözle yanıt verme ve sözle eleştirmenin ötesinde eyleme dönüşmeli ve büyükelçi Türkiye’ye geri çağrılmalı. Özür dileyinceye kadar onlarla her türlü ilişkiyi kesmeliyiz" dedi.

DÜNYA TRUMP’IN KARŞISINDA

BM'deki Kudüs oylaması ile ilgili de konuşan CHP Lideri,  "Umarım hiçbir ülke Trump’ın tehdidine boyun eğmez. Bütün dünya Kudüs konusunda Trump’ın karşısında. Bu çok önemli bir gelişme. Trump’ın yaptığı hatayı fark etmesi görmesi lazım. Ülkelerin onuru gururu var. Hiçbir ülke kendi onurunu gururunu parayla satmaz” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.