Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan açıklaması! 'Biz demokrasiyi savunacağız'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan açıklaması! 'Biz demokrasiyi savunacağız'

Kılıçdaroğlu, CHP PM toplantısında "provokasyon uyarısı" yaptı.

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında internet bağlantısı üzerinden toplandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim beklemediğini, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha da sert yöntemlere başvuracağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun "Ancak biz her şeye rağmen demokrasiyi savunacağız. Provokatif çabaları boşa çıkaracağız" dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun hukuki durumuna ilişkin bilgi verdiği ve "Süreci takip ediyoruz" dediği ifade edildi. Öte yandan, CHP PM'de olağan kurultaya ilişkin durum dA masaya yatırıldı. Kılıçdaroğlu'nun, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile irtibat halinde olunduğu bilgisini verdiği öğrenildi.

Bilim Kurulu'nun kapalı alandaki toplantılara kesinlikle sıcak bakmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Tarif edilen alana en uygun yer, Bilkent Odeon Salonu olarak görünüyor. Önümüzdeki günlerde kurultay yeri ve tarihi netleşir" diye konuştuğu dile getirildi.

CHP PM'nin bu yüzden gelecek ay bir daha toplanması, kurultay tarihinin ise 25-26 Temmuz olması bekleniyor. Toplantıda bazı üyelerin "Kurultayı erteleyelim" bazı üyelerin ise "İkinci dalga korona gelmeden en kısa sürede yapalım" görüşünü dile getirdiği öğrenildi. Bilindiği üzere, CHP PM, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na kurultay tarihini belirleme yetkisi vermişti. Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde kesin tarihi belirlemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.