Kılıçdaroğlu'ndan İdlib sorunuyla ilgili 5 kritik öneri

Kılıçdaroğlu'ndan İdlib sorunuyla ilgili 5 kritik öneri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara Suriye'de yaşanan İdlib kriziyle ilgili önerilerde bulundu.

Buradan terör unsurları Türkiye'ye girerse nereden bulacaksın bunları? Yarın bunlar Türkiye'nin başına bela olursa faturayı bu millet ödeyecek" diyen Kılıçdaroğlu "Yine öneri getiriyoruz, nerede sorun varsa önerimiz hazır" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun önerdiği çözüm önerileri şöyle;

1- İdlib'de konuçlanmış bulunan ve gözlem görevi üstlenmiş mehmetçiğimizin güvenliği önemlidir. Mehmetçiğimizin can güvenliğinin sağlanması için gereken adımlar hızla atılmalıdır.

2- Türkiye Soçi mutabakatı ile ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden kaynaklı oluşan yeni koşullar nedeniyle en kıza zamanda Rusya ile birlikte İdlib'deki durumu yeniden değerlendirilmelidir. Gerekirse Soçi'nin koşulları sahadaki mevcut duruma göre şekillenmeli gerekirse yeni bir ateşkes hattı belirlenmelidir. 

3- Siyasi iktidar Suriye'de rejim değişikliğine odaklanan siyaseti terk etmelidir. Ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit eden gruplarla her türlü iş birliği sonlandırılmalıdır. Bölgesel ve ulusal alandaki çabalar artırılmalı. 

4- İdlib'deki durum Türkiye'ye doğru yeni bir sığınmacı dalgasını hareketlendirmiştir. Bu konuda Türkiye'nin yalnız bırakılmaması gerekir. Bu kişilerin güvenli bölgede barınması için Rusya ile BM'nin sorumluluk üstleneceği bir süreç ivedilikle başlatılmalıdır. 

5- İdlib'in Suriye toprağı olduğu gerçeği unutulmamalı. Terörist gruplarla muhalif bölümün silah bırakmasına yönelik çalışmalar artırılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.