Kılıçdaroğlu'ndan Varlık Fonu ve Katar tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Varlık Fonu ve Katar tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Bu soygun düzenine son vereceğiz. Bütün bu yatırımları kamulaştırıp alacağız." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de bütçe görüşmelerinde açıklamalarda önemli bulundu. 

Kılıdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:
 
İkinci bir bütçe Varlık Fonu oluşturuldu. Denetlenmesi lazım. 

Bu kadar fakir fukara var. Çöp konteynırlarından beslenen aileler var. Nereye gidiyor bu para? Borsa İstanbul'da var. 200 milyon dolara satıldı.

Karlık oranı ne yüzde 52. Yüzee 52'lik bir karlığı 15-20 dolar sonra çıkartacaklar. Yine iyi satmışısz. 1 liraya da satabilirler. Nasıl bedavaya uçak verdilerse Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu da bedavaya verebilirdiniz. 

Aklını kiraya verenler gerçekleri göremezleri.

Esnafa kapat dediniz. Kahveciye kapat dediniz. Kağıt oynanmasını yasakladınız. Esnafa ne verdiniz. Borç verdiniz borç. 

Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Bu soygun düzenine son vereceğiz. Bütün bu yatırımları kamulaştırıp alacağız. 

Esnafa, çiftçiye ne verdiniz? Katar'a verdiniz. 

Çiftçinin geçinebileceği mallarda el koydunuz. Esnaf, çiftçi bu durumda, çöplerden kağıt toplayan vatandaşlar var ama sizlerden bazıları. Ama onların bazıları ve bazı adamları, bir maaş değil, iki maaş değil, üç değil, beş maaş alıyorlar.

Bu kadar işsizlik varken bir kişinin 5 maaş almasını vicdanınız kabul ediyor mu? Ahlak, vicdan kabul eder mi bunu?Kaynak Yeniçağ: CHP lideri Kılıçdaroğlu Meclis'te konuşuyor

Dünyanın hangi ülkesi Tank-palet fabrikasını başka bir ülkeye teslim etmiştir. 20 milyar dolar değil 1 dolar dahi olsa bu milletin namusudur. Katar tank yapsa yararlanacağız. Ethem Sancak'ın hangi tank yapma işi var ya. Erdoğan deid: Fabrikanın satışı söz konusu değil. Doğru satışı olmadı, bedava. Peşkeş çekildi. 

Özelleştirmedik diyor, kendi imzaladığını okumamış belli ki. Tank Palet vatandır, vatan satılmaz diyen işçilerin gözlerinden öpüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.