Kilimli Koyu- Ağva İstanbul

Kilimli Koyu- Ağva İstanbul

Suat Bıçak yazdı

Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum. İstanbul'a 1 saat uzaklıkta harika bir kamp alanından bahsedeceğim sizlere. Daha önce Bağırganlı ve Kadırga koylarını size anlatmıştım. Şimdi final yapma zamanı, bu hafta Kilimli Koyu’na iki günlük bir kamp anlıları ile birlikte bakacağız. Youtube kanalımda detaylı bir videoyu sizin için hazırladım. Ama önce gezi yorumlarına şöyle bir bakalım.

Burası İstanbul merkeze 1 saat kadar uzaklıkta. Şile Ağva tarafına gittiğinizde kolaylıkla bulabilirsiniz. Hatta Üsküdar’dan kalkan belediye otobüsleri ile 4 saat süren bir yolculukla gelmenizde mümkün.139A nolu hat sizi oraya götürecektir. Ancak otobüs sizi son durakta bıraktıktan sonra 5 km bir mesafeniz daha olacak. İster taksi ile isterseniz 1 saatlik bir yürüyüşle koya ulaşabilirsiniz.

58485.jpg

Peki neden bu kadar zahmet çekmeliyim diye soruyorsanız, cevabı fotoğraflarda bulabilirsiniz. Koyun gerçekten eşsiz bir manzarası var. Ve kayaçların yapısı bir çok farklı açıdan fotoğraf çekebileceğiniz doğal bir fotoğraf stüdyosuna dönüşmüş. Her gün evlilik çekimleri için fotoğrafçlar artık burayı tercih ediyor. Denize doğru uzanan adacıkları görünce manzara beni kendine aşık etti. Fethiye Boncuklu koyuna benzeyen bu yapıları Karadeniz kıyılarında ilk kez gördüm.

958416925.jpg

Kampa girişte 130 tl vermeniz gerekiyor. Eğer tabi gece kalcaksanız. Bence makul bir fiyat. Hatta daha fazla olmalı. Nedenine gelince ortalıkta o kadar çöp varki keşke kimse buraya girmesin dersiniz. Ama parasını verdik deyip çöpü etrafa atan insanlarla dolu ülkemiz. Alınan bu ücrete karşılık etrafta çöplerin kalması ise ayrı bir eleştiri konusu.

85486269.jpg

Gece kalmak için orman yada deniz kenarında çadır kurmak isteyebilirsiniz. Deniz kenarı bizim gibi yüzmeyi sevenler için ideal. Ama siz yinede yüzerken karadenize güvenmeyin. Deniz şeritlerle güvenli alanlara ayrılmış halde. Burada bile boğulma tehlikesi atlatan arkadaşlar gördük.

Koyda bir tane restoran var. Zaten girişti ilk onu görüyorsunuz. Aşağıda kamp yapmak için bir işletme daha var ama yeme –içme konusunda sınırlı bir menüye sahip. Gelmeden önce yiyecekleri ayarlamanız gerekiyor. Tuvalet ihtiyacı için bir wc inşa edilmiş ama çok ortalık bir durumda fakat başka çarenizde yok. Özellikle gece kalmayı düşünürseniz.

854586.jpg

Koyun en güzel kısmını en sona sakladım. Sizi ilk karşılayan alana doğru devam ettiğiniz zaman adacıkların en sonuna adar gidebiliyorsunuz. Patika yol biraz tehlikeli bilginiz olsun. Buradan akşamüzeri çok güzel manzaralar yakalayabilirsiniz. Aşağıya kadar inerseniz eğer bu bölgede yüzülebilecek en güzel boğazlardan birini göreceksiniz. Su hem dalgasız hemde akıntı sizi bu kısımda zorlamıyor. Üstelik eğlenceli sayılabilecek bir çok tünel ve mağara gibi alanlar ilginizi çekebilir.

5462.jpg

Gittiğiniz zaman sizde benim gibi elinizden geldiğince çöpleri toplamaya çalışın belki başkaları da sizi görüp aynısını yapar. Hem denizi hemde manzarası olarak tekrar gidilecekler listeme ekledim. Eğer sizde beğendiyseniz buralarda olduğunuzda yaz-kış fark etmeksiniz gelmelisiniz.

9859.jpg

Bu koyla birlikte batı Karadeniz yada doğu marmarada buluna en güzel üç koyu sizlere anlattım. Beni instagramdan da takip edebilirsiniz;

İnstagram; Aryana Sokak Gezi Yorum

Çok Gezin, Çok Okuyun ve Çok Sorun

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.