Kilo kontrolüne uzmanından öneriler

Kilo kontrolüne uzmanından öneriler

Prof. Dr. İsmet Tamer, yaz aylarında kilo kontrolünün sağlanması için kış mevsimine göre daha az enerji alınmasını önerdi.

Yaz aylarında artan sıcaklık ve nem nedeniyle vücutta bazı sağlık problemleri ortaya çıkabiliyor. Özellikle düzensiz beslenmeye bağlı olarak kilo artışı problemi yaşanabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. İsmet Tamer, yaz aylarında kilo kontrolünü sağlamaya yönelik önemli bilgiler verdi.

“KAHVALTI KESİNLİKLE ATLANMAMALI”

Kilo kontrolü için kahvaltının her mevsim olduğu gibi yaz mevsiminde de en önemli öğün olduğunu söyleyen Tamer, “Yaz aylarında yapılan kahvaltılarda yağlı ve hamurlu yiyecekler vücutta yorgunluğa, baş ağrısına, tansiyon problemine ve kilo artışına neden olabilir. Bu nedenle yazın kahvaltılarda az yağlı peynirler, zeytin, yumurta, taze meyve ve sebzeler tüketilmeli. Diğer öğünlerde de yağlı ve kızartılmış besinlerin tüketiminden kaçınmalı, yemekler ızgara, haşlama, fırında veya buharda pişirilmeli. Bağışıklığı güçlendirmek için ise muhakkak sebze ve meyve tüketimi sağlanmalı” dedi.

“SU TÜKETİMİ İÇİN FARKLI AROMALAR TERCİH EDİLEBİLİR”

Sıcaklık ve nem dolayısıyla artan terleme ile birlikte sodyum, klor, potasyum gibi mineral ve elektrolitlerin yerine konması gerektiğini vurgulayan Tamer, “Vücudumuzun yüzde 60’ı sudan oluşuyor. Bu kadar önemli bir bileşenin kaybının vücutta ağır etkileri olabiliyor. Bu nedenle hem sıvı kaybının önüne geçmek hem de kilo kontrolünü sağlamak için yaz mevsiminde en önemli konu gün içinde 2-,2,5 litre su tüketimini sağlamak. Çünkü bol su tüketimi aynı zamanda vücudumuzdaki toksinleri atmamıza da yardımcı olur. Eğer su içme alışkanlığımız yoksa ve su içmekte zorluk yaşıyorsak suyu tatlandırmak için farklı aromalardan faydalanabiliriz” dedi.

EGZERSİZ YAPARKEN SIVI KAYBINA DİKKAT EDİLMELİ

Kilo kontrolü ve sağlıklı bir yaşam için sadece doğru beslenmenin yetmediğini belirten Tamer, şöyle konuştu: “Yaz mevsiminde yüzme ve açık havada tempolu bir yürüyüş, tercih edilmesi gereken öncelikli egzersizler arasında. Yaz aylarında yavaşlayan metabolizmayı çalıştırarak hızlandırmak ve alınan enerjiye karşın enerji harcayarak kilo kontrolünü sağlamak için haftanın minimum 3-4 günü ortalama 45 dakika egzersiz yapılması vücut için yeterli olur. Ayrıca egzersiz sırasında da sıvı kaybı yaşanmaması için egzersizden 15 dakika önce 1-2 bardak su tüketimi sağlanmalı ve egzersiz sırasında da her 15 dakikada bir 1 bardak su içilmeli.”

204040289-2134164563401891-8440115774925698476-n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.