Kim Jong-un Güney Kore'yi Çöp ve Küle Çevirmeye Yemin Etti

Kim Jong-un Güney Kore'yi Çöp ve Küle Çevirmeye Yemin Etti

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Güney Kore'nin Kuzey Kore'yi tehdit etmesi durumunda, Seul yönetimini çöp ve küle çevireceğini söyledi

2011 yılında ölen Kuzey Kore Lideri Kim Jong-il'in en küçük oğlu olan, babasının ölümüyle medyada sürekli ülke yetkililerini öldürdüğü iddiasıyla yer alan Kim Jong-un güneyden gelebilecek herhangibir meydan okumanın karşılığında Seul'u çöp ve küle çevireceğine yemin etti. Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA) tarafından aktarılan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin Güney Kore'yle ortak düzenlediği askeri tatbikatın ardından, Kuzey Kore'de düzenlenen Top Tatbikatı'na katılan devlet başkanı Jong-un, Güney Kore'ye dair sert açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen tatbikatın, Kim Jong-un'un Güney Kore'yi tehdit etmesinin yanı sıra Seul'e düzenlenecek bir saldırıda birebir olarak oluşturulmuş Seul devlet binalarının simülasyonlarının da içerdiği aktarıldı. Genel sekreterin açıklamasının Seul yönetiminin ABD ile ortaklaşa düzenlediği tatbikatın üzerine yapılması dikkat çekerken Pyonyang yönetimi, bahsi geçen tatbikata çok sert tepki göstererek, Seul üzerinde nükleer silah kullanacağı tehdidi savurmuştu.

Amerika Birleşik Devletleriyle ortaklaşa yapılan tatbikattan bir iki gün sonra, Pyonyang yönetimi balistik füze denemesiyle gözdağı vermişti. Kuzey Kore'deki bir şehirden fırlatılan iki orta menzilli füzeden biri yaklaşık 800 kilometre yol aldıktan sonra Japon Denizi'ne düşmüş, yaklaşık yarım saat sürenin ardından fırlatılan 2. füze ise 17 kilometre mesafe aldıktan sonra Kuzey Kore tarafından radardan kaybolduğu bilgisi paylaşılmıştı. İki ülke arasındaki gerilim dönemsel olarak yükseliyor, ortak tatbikat sonrası Seul, askerlerine kuzeyin provokasyonlarıyla mücadele talimatı vermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.