Kınık İçin Tarımsal Ambulans Projesi Hayata Geçirildi

Kınık İçin Tarımsal Ambulans Projesi Hayata Geçirildi

İzmir'e bağlı Kınık ilçesinde aktif hale getirilen "Tarımsal Ambulans" ile çiftçilerin ihtiyaç duyduğu gübre ve ilaç ölçümlerini yapacak ekipmanı yerinde yapacak.

İzmir’in Kınık İlçesinde hayata geçirilen “Tarımsal Ambulans Projesi” ile laboratuvar donanımlı mobil bir araç, çiftçilere yerinde gübre ve ilaç tavsiyelerinde bulunmak üzere hizmete başladı. Uzman personel ile birlikte basit toprak tahlilleri, PH ölçümü, sulama aralığı tespiti, hasat dönemi tayini gibi konularda üreticilere yerinde ulaşacak olan aracın açılış ve tanıtım törenine Vali Yardımcısı Hüseyin İçten ve İl Müdürü Ahmet Güldal da katıldı.

Tarımsal Ambulans ile, konusunda uzman ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerden oluşan ekip, modern çağın gereksinimlerini ve tarım sektörünün yeniliklerini anında mobil ve uygulamalı olarak sahada üreticiyle buluşturacak. Kayıt, analiz, tespit ve eğitim hizmetleriyle yeni projelere de ışık tutacak olan çalışmalar, ilçenin tarımsal potansiyelinin saptanmasına da yardımcı olacak.

Eğitim içeriğine de sahip olan çalışmanın ilk etabında, üretimde verimliliği ve kaliteyi arttırmak için Kınık ilçesine bağlı 37 mahallenin her birinde 74 adet toplantı ve toplamda 222 saat çiftçi eğitimi gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 110 Bin TL’ye mal olan projenin finansmanının %90’ı İzmir Kalkınma Ajansı tarafından karşılanırken, geri kalan %10’luk kısım Kınık Ziraat Odası tarafından finanse edildi.

Kınık İlçesinde düzenlenen proje açılış törenine İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Mesut Akdamar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, il ve ilçe idare amirleri, Birlik Başkanları ve üreticiler katıldı.

Törende konuşan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İl Müdürlüğü, İlçe Müdürlüğü girişimleri ve İZKA’dan alınan %90 lık hibe desteği ile gerçekleştirilen “Tarımsal Ambulans Projesi” nin halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlçemiz adıma gayet mutlu edici bir gelişme, kırsal kesimdeki halkımıza çok faydalı olacağı inancıyla emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal; “Bu projenin burada bulunan 15 ilçe müdürümüz için de çok güzel bir örnek olacağını düşünüyorum. Bu araç ve içindeki donanım aracılığıyla mühendis arkadaşlarımız çiftçilerimizin sorunlarına daha çok el atacak ve onlara daha çok hizmet verecekler. Bu araçta çiftçimizin ihtiyacı olan hemen hemen her şey var. Aracın yeterli olmadığı noktalarda ise laboratuvarlarımız ve İl Müdürlüğümüzün imkanlarıyla çiftçilere katkı sağlamaya devam edeceğiz. “Tarımsal Ambulans Projesi’ni hayata geçirdikleri için İlçe Müdürlüğümüzle beraber Sayın Kaymakama teşekkür ediyorum” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fedai Avcı; “Ülkemizde içerik açısından ilk olan ‘Tarımsal Ambulans Projesi’nin İlçemiz tarafından gerçekleştirmiş olması mutluluk verici. Bu projenin ilçemizin tarımsal verimliliğine katkı sağlayacağını temenni ediyorum" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.