KINIK’A HASAT FESTİVALİ YAKIŞTI!

KINIK’A HASAT FESTİVALİ YAKIŞTI!

Ali Eyce yazdı; Kınık'a Hasat Festivali yakıştı

Festivalleri severim!

Adı üzerinde Festival, genellikle yerel bir topluluk tarafından belirlenmiş ve geleneksel olmuş gün ve tarihlerde kutlanan, yapıldığı yörenin imgesi hâline gelmiş etkinlikler bütünüdür.

Latince kelime olan ‘festa’dan gelmektedir.

Festivalin de gayesi, amacı ve sonucu çok önemlidir.

Sadece eğlence olsun diye festival düzenlenmesine karşıyım. İçinde üretim olmalı, tanıtım olmalı, coşku olmalı, heyecan olmalı, unutulmaz olmalı, her yıl daha da iyisi olmalı.

Kınık Belediyesi de geçtiğimiz gün ‘Hasat Festivali’ni görkemli şekilde kapanışla yaptı.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, festival için hiçbir şeyden kaçınmadı, tanıtımını iyi yaptı, konularını iyi ağırladı, misafirlere Kınık’ın kapılarını sonuna kadar açtı.

Tabi ki Kınık’a ve Kınıklılara faydalı olacak şekilde.

3-001.jpeg

Festival coşkusu en son gün Kınık Meydanında görkemli bir konserle son bulsa da, öncesinde Kınıklıların hasat sonu elde ettikleri ürünleri tanıtmaları, satmaları gibi daha etkin ve daha güçlü bir hareketlilik oldu.

Kınık’ı bilmeyen bildi, duymayan duydu, görmeyen gördü, Kınık’ın haşatından nasiplenmeyen nasiplendi.

Yerel yönetimi başı olan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, festivali kelimenin tam anlamıyla, Kınık ve Kınıklılara yakışır şekilde festival havasında yapabilmesi ve başarması ise ayrı bir belediyecilik konusu ve örneği.

Yaşadıkları ve başkan oldukları şehirlere artı bir katan belediye başkanlarına biz gazeteciler de, vatandaşlar kadar takdir ederek bakarız.

Seçim sonrası üstüne aldığı görevi layıkıyla yaptığı için.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in daha uzun süre Kınık’ın başkanı olarak görevine devam edeceğini şimdiden söylemek siyasi bir tahmin olmaz.

Başkan dediğin başkan olduktan sonra yaptıklarıyla başkanlığı hak ettiğini gösterir, seçmen tarafından da başkanlığa devam etmesi için destek verilir.

Başkan Dr. Doğruer, festivalle Kınıkların gönlüne bir buket çiçek de oldu ama asıl önemli olan şu ki, Kınık’ın tanımına büyük katkılar koydu.

İzmir’in Kınık ilçesinde yaşamak, Kınıklı olmak bir ayrıcalık haline geldi.

Bu da yaşanabilir Kınık, yaşatılabilir Kınık ile mümkün oluyor.

Kınıklı Başkan Dr. Sadık Doğruer de bunu mümkün kıldı.

2-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.