Kınık’ta Cumhuriyet’in ilanının 100. yılı coşkuyla kutlandı

Kınık’ta Cumhuriyet’in ilanının 100. yılı coşkuyla kutlandı

Kınık’ta gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde ünlü sanatçı ZARA da sahne aldı.

Kınık’ta Cumhuriyet’in 100. Yılı Programı kapsamında, 25 Ekim Çarşamba günü saat 20:00’da Bağalan Halı Saha Açılışı ile başlayan bayram etkinlikleri, 26 Ekim Perşembe günü Zara konseri ile Kınıklılara coşkulu anlar yaşattı. 27 Ekim Cuma günü Kınık Belediyesi Sosyal Tesisi olan Delez Yaşam Vadisi’nde; KIBATEK işbirliği ile düzenlenen 2. Uluslararası Delez Esintileri Şiir Dinletisi ile devam eden 100. Yıl Programı; 28 Ekim Cumartesi günü yapılan Çelenk Sunma Töreni ve 29 Ekim Pazar günü Büyük Türk Bayrağı ve Bando Takımı eşliğinde Fener Alayı Yürüyüşü ve ardından Kınık Öğretmenevi’nde Halk Eğitim Korosu’nun sahnesiyle son buldu.

1.jpeg

Kınık’ta Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusu dolayısıyla 26 Ekim Perşembe günü, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi öğrencileriyle de buluşup ayrıca Kınık Belediyesi Aile Yaşam Merkezleri olan Kınık ve Poyracık eğitim öğretim alanlarının 100. Yıl kutlamalarına da katılım sağladı. Başkan Doğruer, 100 yaşında iki Kınıklı vatandaşı, ardından ise Şehit Ailesi ziyaretlerini Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ve İdari Heyetle birlikte gerçekleştirdi.

4.jpeg

Kınıklı hemşerileri ile Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu paylaşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu dile getiren Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “Bizler bu yıl da her yıl olduğu gibi heyecan ve mutluluğu hep birlikte paylaştık. Cumhuriyet bayramımızın 100. Yılını büyük bir coşku ve gururla kutladık. Bir asırlık bir Türkiye Cumhuriyeti olmaktan büyük kıvanç duyuyorum. Atatürk, kalbimizde yaşayan ebedi sevgilimizdir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.