Kınık'ta tıbbi aromatik bitkiler ihtisas OSB çalışmaları hızlandı

Kınık'ta tıbbi aromatik bitkiler ihtisas OSB çalışmaları hızlandı

İzmir Kınık Tarıma Dayalı Tıbbı aromatik bitkiler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için tanıtım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İzmir’in Kınık ilçesinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim (Tohum, Fide, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler vb.) Organize Sanayi Bölgesi için tanıtım çalışmaları devam ediyor. Organize Sanayi bölgesi için 1 Milyon 228 Bin m2 alanda 1 Milyon 105 Bin m2 (55) sanayi parseli talebi, 651 Bin m2(26) sera parseli talebi ile toplamda 81 başvuru gerçekleşti.

afyonkarahisar.jpg

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ’NDEN YOĞUN İLGİ

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık DOĞRUER,   Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyareti sırasında düzenlenen Türk Eczacılar Birliği Merkez heyet yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Türk Eczacıları Birliği  Yönetim Kurulu toplantısında, Başkan Dr.Sadık Doğruer tarafından “ Kınık Tıbbi Aromatik Bitkiler TDİOSB” sunumu gerçekleştirildi. Ecz.Enver Olgunsoy’da meslektaşları merkez heyetine Tıbbi aromatik bitkiler ile majistral ilaçların güncel sunumunu gerçekleştirdi.Türk Eczacıları Birliği  Yönetim Kurulu  tarafından Tıbbı aromatik bitkiler konusu ilgi ile karşılandı.

tarimosbson-01-01.jpg

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Deniz Oruç ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Ecz.Enver Olgunsoy ile birlikte katılım sağlayan Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık DOĞRUER , Türk Eczacılar birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak ve Üyelerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ziyaretine Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi ile devam eden Başkan Doğruer,  Ecz.Enver Olgunsoy ve Merkez müdürü Emel Yıldız ile yapılan çalışmalar hakkına sohbet ederken, Kınık ilçesinden  kurulacak TDİOSB hakkında istişarelerde bulundu.  Başkan Doğruer, Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi müdürü Emel Yıldız 'a misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.