Kınık'tan POLYAK'tan Konteyner Kent!

Kınık'tan POLYAK'tan Konteyner Kent!

Arif Çayan yazdı; Kınık'tan POLYAK'tan Konteyner Kent!

Kahramanmaraş merkezli ikiz deprem Türkiye’nin 10 ilini yıkıp, binlerce insanın hayatını kaybetmesine, binlerce insanın yaralanmasına ve binlerce evin yok olmasına neden olalı bugün 10 gün oldu.
Zaman her şeyin ilacı derler ama bu zamanın ilacı nedir kimse bilmiyor?

İki gündür depremin vurduğu illerden haber amaçlı geçerken, daha illere girmeden yollarda yıkılan, yol olan bir binaları ve hayatları görünce felaketin, asrın felaketinin içine girdiğinizi anlıyorsunuz.
Yollarda yok olan bir yaşam var!
Asrın felaketinin yıkımından, millet olarak, devlet olarak zaman içinde acımızı içime ata ata kalkacağız mutlaka.

8f1c2b9b-3248-476e-9c2c-acded1aaeabd-001.jpg

Bugünlerde bize en çok lazım olan, bizi güçlü kılacak olan, bizi biz yapacak olan birlik içinde olmak, dayanışma içinde olmak, acıları paylaşarak yok edebilmek.

İzmir’in Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve Kınık’ın maden şirketi Polyak’ın burada yaptığı çalışmaları görünce bu birliğin, bu dayanışmanın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha anladım.

Biz gazeteciler haber amaçlı da gitsek deprem bölgesine, arabamıza ihtiyaç olacak malzemeleri almadan gidemeyecek kadar duyarlı iken, maden şirketini kendi bünyesindeki madencilerden oluşan ekibi Başkan Dr. Doğurer’in ekibine dahil edip deprem bölgesine göndermesinin birlik ve dayanışmanın sadece küçük bir örneği.

Deprem bölgelerinde mevsim şartlarından dolayı en çok ihtiyaç olan, soğuk mevsime karşı hayatta kalan insanların hayatını devam ettirebilmesi için kalacakları yer, yatacakları yatak, üstlerini örtebilecekleri, giyebilecekleri kıyafet.

Kınık İlçemizin değerli maden şirketi Polyak işte burada da Kınık Belediyesi’yle işbirliği içinde çalışarak konteyner kent kurmaya karar verdi.

Nurdağı’nda bir kişilik, Adıyaman’da bin kişilik, Samandağ’da bin 500 kişilik olmak üzere toplam 3 bin 500 kişilik konteyner kent kurarak deprem mağdurlarına destek olma çalışmasına girdi.

‘Yaralarımızı birlik ve beraberlik içinde el ele vererek sarabiliriz’ diyen Kınık Polyak Eynez Maden Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Serkan Bahçekapılı ve Polyak çalışanları madencilerimizi canı gönülden kutluyorum.

Kınık’tan Adıyaman’a, Nurdağı’na, Samandağı’na uzanan elleri dert görmesin diyorum.
Birliğimiz daim, beraberliğimiz daim olsun diliyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.