Kipa'nın 'Son Fiyat' Ayıbı

Kipa'nın 'Son Fiyat' Ayıbı

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden biri olan Kipa’da uygulanan son fiyat uygulaması adeta vatandaşın sağlığını hiçe sayıyor. Bu reyonlarda satılan ürünlerin çürümüş, küflenmiş hatta bozulmuş olması gözden kaçmıyor.

Kipa’da son kullanım tarihinin dolmasına 1-2 gün kalan ürünlerin fiyat indirilerek satışa sunulduğu “Son fiyat” reyonları adeta vatandaşın sağlığını tehdit ediyor. Bu reyonlarda yer alan ürünlerin bir çoğunun , küflenmiş ve bozulmuş olmasına rağmen satışa sunulması tepki çekiyor. Bu kategoride satılan etlerin morarıp kahverengileşmesi, sebzelerin ise çürümüş olmasına rağmen satışa sunulması gözlemleniyor. Satılan ürünlerin tasniflenmeden ürünler arasında bir ayrım konulmadan bir arada tutulması ise bakteri üretimine adeta imkan sağlıyor. Konuyla ilgili tespitlerimizi müşteri hattına gerek yazılı gerekse de telefon ile iletmemize rağmen tarafımıza aydınlatıcı bir bilgi gelmemesi ise işin başka boyutu.

kipa_2

Son defa bilgi istememizde gazeteci olduğumuzu belirttiğimiz de ise aranarak sorulara cevap yerine kurumun genel sağlık kuralları ve çalışma şartları anlatıldı. Bu görüşme sonrası haber yapacağımızı belirtip sorularımıza cevap verilmesini talep ederek gönderdiğimiz mail yine cevapsız kaldı.

kipa_3

Mailde sorduğumuz soruların aynısı bu defa halkın önünde soruyoruz;

“Daha öncede defalarca e-mail atarak gündeme getirdiğimiz ve telefon görüşmelerinde anlatmamıza rağmen cevap alamadığımız soruları cevaplamanız umuduyla son kez soruyoruz; -Kipa olarak özel reyonda satışa sunduğunuz “Son Fiyat” uygulamasında kriterleriniz nelerdir? -Kipa olarak bu reyonlara koyduğunuz ürünlerin kontrolü nasıl yapılmaktadır? Kontroller yapılmakta ise ne gibi bir işlem uyguluyorsunuz? -Kipa olarak bu reyonlarda satışa sunduğunuz bu ürünlerde ardı ardına fiyat indiriminde bulunmanız malların maliyet zararını minimuma indirmek için midir? -Kipa olarak söz konusu mamuller arasında yer alan(bizimde şahit olduğumuz özellikle başta et ürünleri olmak üzere gıda maddelerinde) gözle görülen çürüme ve bozulmalara rağmen fiyatının daha da düşürülerek satışının devam edilmesini nasıl açıklayacaksınız?”

kipa

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.