Kiraz Devlet Hastanesi projesi için imzalar atıldı!

Kiraz Devlet Hastanesi projesi için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iptali için dava açtığı Kiraz Devlet Hastanesi projesi ile ilgili proje ihalesi için imzalar atıldı.

Kiraz Belediyesi'ne ait yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda, 75 Yataklı Devlet Hastanesi, eğitim, konut ve ticari alanların yapımı için ödeneği hazır olan projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi itiraz etmiş, ardından plan tadilatı ve parselasyonu yapılan proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi İdare Mahkemesine dava açmıştı. Üst planlardaki uyumsuzluk nedeniyle mahkeme planı iptal etti ve bunun üzerine tüm ölçeklerdeki planlar yenilendi ve planlar tekrar askıya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi son olarak 13 Ekim 2021’de itirazına devam etmişti.

hastane1.jpeg

Sağlık Bakanlığı yetkilileri proje ihalesi için Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu’yu makamında ziyaret etti. Bakanlık çalışanları yeni yapılacak olan hastanenin yerini haritalarıyla yerinde inceledi. Ön inceleme sonucunda herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadı. Sağlık Bakanlığı ile Kiraz Belediyemiz arasında Kiraz Devlet Hastanesi proje ihalesi sözleşmesinin imzaları atıldı. Yeni süreçte artık proje ihalesinin tamamlanmasıyla Sağlık Bakanlığı yer teslimi ve yapım ihalesi için gün sayıyor.

hastane2.jpeg

HASTANEMİZE KAVUŞACAĞIZ MÜCADELEMİZ SONUÇSUZ KALMAYACAK

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, “ilçemize yeni yapılacak hastane için çok mücadele verdik yıllarca mahkemelerle uğraştık, mağdur olduk. En son İzmir Büyükşehir Belediyesinin itirazını mahkeme reddetti, yoğun temas ve girişimlerimiz sonuçsuz kalmadı ve bu girişimler sonucunda bugün Sağlık Bakanlığı yetkilileri ilçemizi ziyaret ederek proje ihalesi sözleşmesine imzalarımızı attık. Bundan sonra en önemli süreç olan proje ihalesinin tamamlanmasıyla Sağlık Bakanlığının yer teslimi ve yapım ihale sürecidir. İnşallah hastanemize kavuşacağız mücadelemiz sonuçsuz kalmayacak” dedi.

hastane4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.