KİRAZ’DA İFTAR YEMEĞİ VE MEVLİTLİ SÜNNET MERASİMİ

KİRAZ’DA İFTAR YEMEĞİ VE MEVLİTLİ SÜNNET MERASİMİ

İzmir’in Kiraz İlçesinde Belediyenin düzenlemiş olduğu iftar yemeğinin ardından mevlit okutularak toplu sünnet programına İzmir il valisi Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Ayyıldız Katılarak eşlik etti.

İzmir’in Kiraz İlçesinde Belediyenin düzenlemiş olduğu iftar yemeğinin ardından mevlit okutularak toplu sünnet programına İzmir il valisi Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Ayyıldız Katılarak eşlik etti. 10 bin Kişinin katıldığı İftar yemeğinin ardından Kiraz Beldiye Başkanı ile birlikte Özçınar’ın aldığı gram altın takıldı.  Öksüz ve yetimler haftası nedeniyle maddi durumu iyi olmayan çocuklar sünnet merasimi düzenlendi.  Sünnet, uzman doktorlar nezaretinde yapıldı.

Hiçbir aileyi geri çevirmediklerini belirten Başkan Özçınar, şöyle konuştu: “Ramazan dolayısıyla düzenlediğimiz iftar yemeğinde öksüz ve yetimler haftasını nedeniyle ilçemize bağlı mahalle muhtarlarıyla görüşerek tespit etmesi yönünde talimat verdim. Muhtarlarımızın çabalarıyla öksüz yetim olan ve aile durumu iyi olmayan çocuklar tespit ederek belirledik. Toplam 20 çocuğun olduğunu tespit edip, kıyafetlerini temin ederek hazırladık.

İlçe merkezi ve köylerimizden tespit etmiş olduğumuz 20 çocuğumuza kıyafetleri giydirerek sünnet ettirdik. Bizde aileleri ile beraber bu heyecanı ortak yaşıyoruz. Çünkü çocukların hayatında unutamayacakları bir andır. Erkekliğe ilk adımlarını atıyorlar. Bizde buna şahitlik ettiğimizden ve vesile olduğumuzdan dolayı ayrı bir heyecan ve gururunu yaşıyoruz.

Sünnet ve sünnet törenlerinin, hem dinimizin hem de geleneklerimizin bir gereği olduğunu söyleyen, Özçınar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yapacağımız toplu sünnet merasiminde toplumda bu güzellikleri yaşatırken aynı zamanda çocuklarımızın bu önemli anlarını güzel ve tatlı anılarla hatırlamalarını istiyoruz. İftar yemeğimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Her sene olduğu gibi bu yılda geleneği bozmadan düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğinde bu yıl çocuklarımızı da düşünerek sünnet merasimi düzenleyerek ailelere destek olmak istedik. Uzaktan yakından iftar yemeğine katılan tüm vatandaşlarımızın oruçlarını Allah kabul etsin dedi...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.