Kırılmalara karşı dayanıklı ekran!

Kırılmalara karşı dayanıklı ekran!

Akıllı telefonlarda karşılaşılan en büyük sorunlar arasında yer alan ekran kırılmaları için Corning’ten yeni Gorilla Glass Victus yakında geliyor. 

Çizilmelere ve yüksekten düşmelere karşı dayanıklılığı artırılmış olan camın tanıtım videosunda sınırlar iyice zorlanıyor ve Gorilla Glass Victus‘un dayanıklılığı gözler önüne seriliyor.

Alacağınız bir sonraki Samsung telefon ya da iPhone Corning imzalı Gorilla Glass Victus ile karşınıza çıkabilir. Şirket, yeni camını yaklaşık iki metreden düşmeye karşı daha dayanıklı hale getirdi bu sayede kullanıcılar telefonlarını yere bile düşürse zarar görmeyeceğini aktarıyor.

Yere düşen telefonlar biraz da uç bir senaryo, daha gerçekçi olalım: Telefon ekranlarının çizilmesi pek çok kişinin karşılaştığı sorunlar arasında yer alıyor. Özellikle iPhone 11’de yaşanan mikro çizikler kullanıcıların canını sıkıyor. Gorilla Glass Victus ile birlikte telefonların çizilmesi sorunu da ortadan kalkacak deniyor.

Corning’in Gorilla Glass’ın 2014’teki Gorilla Glass 3’ten bu yana anahtarlar ve madeni paralar ile çizildiği bir gerçek. Hatta bazı raporlara göre Gorilla Glass 4 bazı testlerde aslında çok daha kötü performans gösterdiği söyleniyor.

İş Gorilla Glass 5’e gelince biraz daha iyi performans görüyor olsa da yine de ortalama bir performans sunuyor. Beklentilerini Gorilla Glass 6’ya bırakanlar ise hayal kırıklığı yaşamıştı, çünkü yine beklenen performans karşılanmıyordu. Şirket işini şansa bırakmıyor ve yeni ekranı için beklentileri oldukça yükseltiyor.

Hatta şirket Gorilla Glass Victus’un, Gorilla Glass 6’ya göre iki kat daha az çizildiğini söylüyorken, camın kırılmalara karşı direncini de dört kart artırıyor. Yani en azından şirket bu şekilde söylüyor ve telefonun iki metreye kadar düşmelere karşı da oldukça dayanıklı olduğunu ortaya koyuyor.

Yeni ekranı ilk kullanan teknoloji devinin Samsung olması bekleniyor. Samsung önümüzdeki birkaç ay içinde piyasaya sürülecek ilk cihazında bu ekranı kullanacağı aktarılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.