Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında ikinci vefat

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında ikinci vefat

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında 2'nci vefatın yaşandığını aktaran Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, vatandaşları uyardı.

Çankırı'da koronavirüs vakalarının da arttığını ifade eden Vali Abdullah Ayaz, "Covid-19 vakalarında dünya, yurt geneli ve ilimizde artış var. Pazartesi günü salgın koordinasyon kurulunda konuyu değerlendireceğiz. İşin gerçeği biraz beklediğimiz süreçti. Bir araya gelmenin çok yaşandığı bir bayram geçirdik. Onun biraz etkilerini görüyoruz. Şu anda çok şükür hastaneye olan etkisi öncekilere göre çok kısıtlı. Vefat eden hastamız yaklaşık 2 aydır yok. Ama tekrar yatış yapan hastalarımız var. Özellikle 60 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız hatırlatma dozlarını olsunlar." dedi.

1200x627-abdullah-ayaz-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-yeni-cankiri-valisi-abdullah-ayaz-daha-once-hangi-gorevlerde-bulundu-1591770202008.jpg

"LÜTFEN KENEYİ ELİNİZLE ÇIKARMAYIN"

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında 2'nci vefatın yaşandığını aktaran Ayaz, "KKKA hastalığından Şabanözü’nün ardından Ilgaz'da bir vefatımız daha oldu. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz; lütfen keneyi elinizle çıkarmayın. Kene ısırmasına vatandaşlarımız şahit olduklarında ivedi olarak sağlık kuruluşuna başvursunlar. Elimizde çok etkin bir ilaç var; ama hastalık belirli bir boyuta ulaştıktan sonra maalesef çözüm olmayabiliyor. 10 vatandaşımız yatarak tedavi aldı" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.