Kirin işlemcisi tarih mi oluyor? 

Kirin işlemcisi tarih mi oluyor? 

Huawei, bu kez de işlemci tarafında öne sürülen bir bilgiyle gündem oldu. Şirket, Mate 40 özellikleri hakkında ilk bilgiyi Kirin işlemcisi kullanılacağını söyleyerek açıkladı. 

Huawei, amiral gemisi cihazlarının işlemcilerini üçüncü parti firmalardan satın almıyor, TSMC ile iş birliği yaparak kendi işlemcisini üretiyordu. Şirketin amiral gemisi segmenti için ürettiği işlemciler de performans konusunda tüketicilerden geçer not almayı başarıyordu. Ancak şirket artık üçüncü parti bir işlemci satıcısıyla çalışabilir.

Şirket, Kirin işlemcisi üretimi için TSMC ile iş birliği yapıyordu. ABD hükümeti yaptırımları ise bu ortaklığın 15 Eylül itibarıyla sonlandırılmasını gerektiriyor. Ancak 15 Eylül öncesinde verilen siparişler Huawei’ye teslim edilecek.

Bu gelişmeler Mate 40 özellikleri noktasında da işlemciyi merak konusu kılıyor. Mate 40 serisinin Kirin 9000 işlemcisiyle geleceği ise resmi ağızdan duyuruldu. Böylece yeni işlemcinin ismi de kesinlik kazanmış oldu.

Şirketin işlemci için üçüncü parti bir firmayla çalışması bekleniyor. Bu şirketin ise MediaTek olacağı hakkında pek çok iddia var. Hatta Huawei’nin MediaTek’e verdiği siparişlerin oranın katlandığı da söylentiler arasında yer alıyor. Ancak durumun akıbetinin netleşmesi için biraz daha beklememiz gerekecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.