Kırışıklarınızdan Şikayetiniz Varsa Dikkat

Kırışıklarınızdan Şikayetiniz Varsa Dikkat

Kırışıklıklarınızdan şikayetiniz varsa dikkat!

Kısa süre içinde zamana meydan okuyarak yüzünüzdeki kırışıklıkları ve sarkmaları şimdi askıya alma zamanı.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Haytoğlu : "iple yüz askılama " yöntemini anlattı.

Dinamik yüz askılama yöntemi genelde 35 - 55 yaş arası yüzünde hafif sarkıklığı ve kırışıklığı olan kişilerin ameliyat için tam bir endikasyon oluşturmayan ama sarkıklığa ve kırışıklığa da müdahale edilmesi gereken hasta grubu için alternatif olan ameliyatsız bir yöntemdir.

NASIL YAPILIYOR?

Dinamik askılama yönteminde tutucu ve asıcı ipler kullanıldığını belirten Op. Dr. Gökhan Haytoğlu: bu iplerin silikondan yapıldığını ve erimediğini belirterek yüzdeki tutuculuğunun çok kuvvetli olduğunu belirtti.

Cilt altından girilerek dokunun tutulmasını ve asılmasını bu işlem yapılırken hastaya lokal anestezi uygulanarak klinik şartlarında rahatlıkla yapıldığını ve bir işlemin ortalama süresi 45 dakika ile 1 saat içerisinde olduğunu belirtti.

Bu işlem yapılırken herhangi bir kesi yapılmadığını lokal anestezi ile sadece açılan 2 yada 3 tane milimetrik deliklerden uçlarında gayd olan bu tutucu iplikler geçirilerek ve asılması planlanan yere ipler geçirilip işlemin gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

Yani yukarıya sarkmış olan bu dokuların cilt altından asıcı iplerle yukarıya asılması sağlanır ve böylece kişinin yüzünde 5 ile 10 yaş arasında bir gençleşme sağlanmış oluyor ve hastalar işlem sonrası tekrardan klinikten ayrılıp normal hayatlarına geri dönebiliyor.

Dinamik askılama işleminin en büyük artısı bu yöntemde ameliyatsız bir alternatif olduğundan dolayı herhangi bir kesi olmadığı için iyileşme zamanı yok, kesinin bu iyileşme sürecinde enfeksiyon riski kliniğin steril şartlara uyulması dahilinde kapması olmadığını ve sonucunu da hastanın hemen görebildiği için ameliyattaki gibi ödemin geçmesini beklemeye gerek olmadığını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.