Kırmızı eti Ramazan sofralarından eksik etmeyin!

Kırmızı eti Ramazan sofralarından eksik etmeyin!

Bonfilet’in COO’su ve Gıda Mühendisi Kemal Bozkuş, Ramazan ayında edinilmesi gereken protein ağırlıklı beslenme alışkanlıkları hakkında öneri ve uyarılarda bulunurken protein deposu olan kırmızı et tüketiminin önemine de vurgu yapıyor.

Sağlıklı ve dengeli bir Ramazan geçirmek için iftarda ve sahurda tüketilen yemeklerin uzun süre tok tutan besinlerden seçilmesi gerekiyor. Uzmanlar ise içerdiği zengin besin öğeleri nedeniyle Ramazan’da protein ağırlıklı beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Paketlenmiş kırmızı et sektörünün öncü şirketi Bonfilet’in COO’su ve Gıda Mühendisi Kemal Bozkuş “Yüksek kaliteli protein kaynağı olan kırmızı et, içerdiği demir, çinko ve vitaminler nedeniyle, yeterli miktarda tüketildiğinde Ramazan’da ihtiyaç duyulan enerjiyi karşılıyor. Tüketilen etin türü de sağlığımız için önem arz ediyor. Yağlı etler yerine sebze yemekleri ile hazırlanmış ya da ızgarada pişirilmiş kırmızı et tüketimini öneriyoruz. Oruç tutan kişilerin Ramazan’da değişen beslenme düzeniyle birlikte öğün sayısı ikiye düşüyor. Bu da demek oluyor ki günlük gıda ihtiyacımızın tümünü sahur ve iftarda karşılamamız gerekiyor. Sebze yemekleri, kuru baklagiller ve et yemekleri bu ihtiyacı karşılamada büyük rol oynuyor ve sofralardan eksik edilmemesi gerekiyor.” ifadelerinde bulundu.

Sahurda Farklı Alternatiflere Yönelin

Sağlıklı ve lezzetli bir sahur menüsü hazırlarken iftara kadar olan sürede uzun süre tok tutacak alternatifleri tercih etmek gerekiyor. Bonfilet’in COO’su ve Gıda Mühendisi Kemal Bozkuş “Sahur menüsünde süt, tam buğday ekmeği, az yağlı peynir, yeşillikler, domates ve salatalık gibi taze sebzeleri tüketirken çok şekerli ve beyaz unla hazırlanmış yiyeceklerden kaçınmamız gerekiyor. Bu besinler vücudumuzda çok kısa sürede sindirildiği için ani enerji artışına, kısa bir süre sonra da acıkmaya sebep olabiliyor. Sahurda yumurtalı kavurma hazırlayarak, kırmızı et ve yumurta gibi önemli protein kaynaklarını birleştirmek de sağlıklı bir alternatif olabilir.” dedi.

1620627938_bonfilet_coo___su_ve_g__da_mu__hendisi_kemal_bozkus__.jpg

Ramazan’da da Paketlenmiş Kırmızı Et Tercih Edilmeli

Kırmızı et satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri hijyen. Pandemi dönemine denk gelen bu Ramazan ayında da kırmızı et tercihinde ekstra dikkatli olunması gerektiğini belirten Kemal Bozkuş “Bonfilet olarak büyük oranda otomasyona dayalı bir üretim modeline sahip olduğumuz ve gıda güvenliği konusunda zorunlu yükümlülüklerimizin yanı sıra üretim hattımızda uyguladığımız ve sürekli olarak denetim altında tuttuğumuz kalite standartlarımız gereği, temizlik ve hijyen konuları zaten her zaman önceliğimiz oldu. Pandemi sürecinde salgının seyrine yönelik ek tedbirler alarak güvenlik seviyesini arttırdık. Kontrollü giriş çıkışları sadece personelimiz için değil aynı zamanda tedarikçilerimiz için de pandemi salgınının ortaya çıktığı ilk günden itibaren alarm düzeyinde prosedürler aracılığı ile uyguluyoruz. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında da tüm hammadde satın alımlarımızda, kesimin yapıldığı mezbahalar yetkili uzman personelimiz tarafından belirli periyodlarda denetleniyor. Mezbahalarda uygun hijyenik alt yapı, temizlik, sıcaklık, izlenebilirlik, çalışan personelin hijyen koşulları gibi hususları titizlikle kontrol ediyoruz.” açıklamalarında bulundu. 

Güvenli Kırmızı Et Alışverişi bonfilet.com.tr’de

Taze ve Dondurulmuş Et Grubu, Döner Grubu, Köfte Grubu, Şarküteri Grubu ve Hazır Yemek olmak üzere beş ana kategoride ve birbirinden farklı içeriklere sahip fırsat paketleri ile hizmet veren Bonfilet zengin ürün çeşitlerini bonfilet.com.tr’de de satışa sunuyor. Teslimatın soğuk zincir araçlar ile güvenli bir şekilde yapıldığı bu online alışveriş şimdilik sadece İstanbul ili ile sınırlıyken, hizmetin çok yakında tüm Türkiye’de verileceği belirtiliyor.

Türkiye’nin AB normlarındaki ilk et üretim tesisi olan Bonfilet Et Üretim Tesisleri’nde; Spiral Freezer, MAP, Skin Pack, Vakum ve Flow Pack gibi dünyada trend olan son ambalajlama teknolojisi sistemlerinin kullanıldığını belirten Kemal Bozkuş “Üretim süreçlerindeki hassasiyeti, soğuk zincir araçları sayesinde dağıtım konusunda da gösteren Bonfilet, Ramazan ayında da müşterilerini lezzetli, güvenilir ve zengin ürün çeşitliliğiyle en hızlı ve güvenilir şekilde buluşturuyor.” ifadelerinde bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.