Kırsal kalkınma, Torbalı'da masaya yatırıldı!

Kırsal kalkınma, Torbalı'da masaya yatırıldı!

Torbalı'da kırsal kalkınmanın masaya yatırıldı, Karakızlar’daki yem fabrikasının yeniden faaliyete geçirilmesi planlandı

KÖY KOOP İzmir Başkanı Neptün Soyer,  Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Yıldız ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ufuk Yörük’ün kayınbabası Hüsnü Çetinel’in cenazesi için Torbalı’ya geldikten sonra belediye binasına gelen Soyer, kırsal kalkınma adına Torbalı’da düşündükleri çalışmalardan söz edip destek istedi. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de eşi olan Neptün Soyer Karakızlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin atıl durumdaki yem fabrikasının işletmeye açılması için Başkan Uygur’dan destek istedi. Uygur, kırsal kalkınma alanında kendilerinin de projelerinin olduğunu bu kapsamda gerçekleşmesi planlanan çalışmalarda da yer almaktan dolayı mutlu olacaklarını ifade etti.

KIRSAL KALKINMA MASAYA YATIRILDI

KÖY KOOP İzmir Başkanı Neptün Soyer,  Karakızlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin atıl durumdaki yem fabrikasının işletmeye açılması için fizibilite çalışmalarına başladığının müjdesini önceki günlerde vermişti. Kooperatif üyesi üreticilerin ilgisinden büyük memnuniyet duyduklarını ve artan aidiyet duygusunun kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini kaydeden Soyer, bu kapsamda Torbalı’da da önemli temaslarda bulundu. Önceki gün Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Yıldız ile 1 saat süren bir toplantı gerçekleştiren Soyer ilçeye bir de zeytinyağı tesisi kazandırılması fikrini masaya yatırdı. Ancak Torbalı’da üreticiler için çok fazla yağ fabrikası olduğu ve şimdilik bu tesise ihtiyacın bulunmadığı kaydedildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, KÖY KOOP ve Torbalı Belediyesi’nce yapılacak olan çalışmalarda küçük aile çiftçiliklerinin özendirilmesi, üretilen ürünlerin pazarlanması, farkındalık bilincinin geliştirilmesi ve özellikle de kadın üreticilerin teşvik edilmesi ve eğitilmesi gibi hedefler ön planda tutulacak.  Oldukça verimli geçen toplantının önümüzdeki günlerde atılacak adımlarla ilk meyvesini vermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.