Kış geldi; kan stokları için tehlike çanları

Kış geldi; kan stokları için tehlike çanları

Ege'de nüfusa göre bağışta Uşak birinci, İzmir sonuncu

Türk Kızılay'ı Ege Bölge Kan Merkezi, 2017 yılı Kasım ayı itibariyle Ege Bölgesinde 306 bin 355 ünite kan toplandığını ve hala kan stoklarında sıkıntılar yaşandığını bildirdi. Günlük 5 bin ünite stok hazırlanması gerektiği kaydedilirken, bağışın en az olduğu kış mevsiminin girmesi yetkilileri de tedirgin ediyor. 

Türk Kızılay'ı Ege Bölge Kan Merkezi, 2017 yılındaki kan verilerini paylaştı. Yapılan kampanyalar vatandaşların bağışlar üzerindeki etkilerini artırırken, 2017 Kasım itibariyle son bir yılda Ege Bölgesinden 306 bin 355 ünite kan toplandı. Rakamlar 2016 verilerine göre karşılaştırıldığında ise 2017 yılında düşüş yaşandığı gözlendi. 2016 yılının Kasım ayında ise Ege Bölgesinden toplamda 345 bin 435 ünite kan bağışı yapıldığı öğrenildi.

Stoklarda sıkıntı var, kış mevsimi korkutuyor

Öte yandan Kızılay, kan stoklarında da son aylarda sıkıntı yaşıyor. Yine alınan bilgiye göre, günlük 5 bin ünite stok hazırlanması gerekirken, bu rakamlar bir hayli düştü. Kış döneminde de sıkıntıların yaşanacağı öngörülürken, rakamların düşüklüğü ise korkuttu. 365 gün kan ihtiyacının karşılanabilmesi içinse yıllık 400 bin ünite kan bağışına ihtiyaç olduğu açıklandı. 

Verilere göre, Ege'de en fazla bağış yapan il Uşak olurken, nüfusu dikkate alan ekipler en az bağış yapan il ise İzmir olarak belirlendi. Türk Kızılay'ı Ege Bölge Kan Merkezi yetkilileri ise vatandaşlara çağrı yaptı. Vatandaşları kan bağışı yapmaya davet eden ekipler, bu konuda projelerinde devam edeceğini bildirdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.